Με αρκετό Ιρλανδικό χρώμα έρχεται η νέα αστυνομική σειρά του BBC η οποία είναι… άχαστη. Στη νέα αστυνομική σειρά «Blue Lights» του BBC, τρεις αρχάριοι αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να επιβιώσουν στη δοκιμαστική περίοδο και σίγουρα δεν θα τα καταφέρουν όλοι. Η ομάδα γρήγορα βρίσκει τον εαυτό της και πολεμά τις συμμορίες ναρκωτικών στην τοπική κοινωνία.

Αν και πολλές από τις περιπτώσεις τους είναι μικρές βοήθειες σε ανθρώπους στις γειτονιές, όταν αναλαμβάνουν μία νέα πιο σοβαρή υπόθεση ξαφνικά η ομάδα σταματάει από τους ανωτέρους τους.

Ποιος προστατεύει αυτούς τους εγκληματίες όμως και γιατί;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας την ιστορία δεν μπορούσα να καταλάβω αν πρόκειται για μία από τις καλές δραματικές αστυνομικές σειρές του BBC , ή κάτι πιο ελαφρύ. Αν και η απορία μου παρέμεινε και στο πρώτο επεισόδιο, μετά απλά ήρθε η απογείωση και κατά την άποψή μας εξελίχθηκε μία από τις καλύτερες αστυνομικές του έως τώρα έτους.

Σεναριακά βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο με παράλληλες ιστορίες που δεν κουράζουν καθόλου. Καταφέρνει και σου δείχνει την ζωή όλων των νεοσύλλεκτων και τα προβλήματά τους χωρίς όμως να υπερβάλει σε τηλεοπτικό χρόνο. Η δε κεντρική ιστορία κατά την άποψή μας δεν είχε καθόλου κενά και μας κάλυψε απόλυτα.

Υποκριτικά που είναι και το τεράστιο ατού της σειράς, καθώς συμμετέχει σχεδόν όλη η «αφρόκρεμα» της Ιρλανδικής υποκριτικής όπως η Sian Brooke που την γνωρίσαμε από το «Sherlock» και όχι μόνο, η Joanne Crawford γνωστή από την σειρά «Line of Duty», ο John Lynch από το «The Head» ο Richard Dormer γνωστός ως Beric Dondarion στο «Game of Thrones», και άλλοι πολλοί. Όλοι τους ήταν εξαιρετικοί ανεβάζοντας το πήχη πολύ ψηλά.

Σκηνοθετικά δεν μας δίνει κάτι το τρομερό μιας και είναι κυρίως δραματική η σειρά και δεν έχει κάποια μεγάλη δράση. Βέβαια στις δραματικές σκηνές που ήταν αρκετές κατάφερνε να δίνει το ανάλογο αίσθημα που σιγά σιγά κορυφωνόταν. Η ένταση που ένιωθαν οι χαρακτήρες σε διάφορες περιστάσεις και σε συνδυασμό με την μουσική περνούσε απόλυτα στον τηλεθεατή.

Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές – δραματικές σειρές που δεν ακολουθούν απλά έναν πρωταγωνιστή να λύνει υποθέσεις, το «Blue Lights» πρέπει να βρίσκεται στην συλλογή σας. Δώστε του πολύ λίγο χρόνο και δεν θα σας απογοητεύσει. Με ένα εξαιρετικό cast και με ένα σενάριο που σε κρατάει, προσωπικά ανεβαίνει πολύ ψηλά στην λίστα με αστυνομικές σειρές που έχω δει.

Στην χώρα μας η 1η season είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV και λόγω της πολύ καλής πορείας της με υψηλά νούμερα στο εξωτερικό, η σειρά ανανεώθηκε και για 2η season.