Ιδιαίτερα σύντομη αποδείχθηκε η πορεία του υπερφυσικού αστυνομικού θρίλερ «Lockwood & Co» με το Netflix ανακοινώνει το… άκυρο στην σειρά μόλις μετά από μια σεζόν. Η πλατφόρμα συνόδευσε την ακύρωση της τηλεοπτικής μεταφοράς της ομότιτλης σειράς βιβλίων του Jonathan Stroud, με μια ανακοίνωση που τονιζόταν πως η απόφαση πάρθηκε με «βαριά καρδιά».

Και τα οκτώ επεισόδια κυκλοφόρησαν αρχές του έτους, στις 27 Ιανουαρίου όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr.

Η ανακοίνωση που συνόδευε την ακύρωση είναι η εξής: «Με βαριά καρδιά, ανακοινώνουμε ότι το Lockwood & Co. δεν θα επιστρέψει για δεύτερη [σεζόν]», ανέφερε η εταιρεία παραγωγής Complete Fiction σε δήλωσή της στο Variety.

«Η δημιουργία αυτής της σειράς ήταν μια από τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες της καριέρας μας και θα την κρατήσουμε για πάντα ως θησαυρό. Το να μας εμπιστευτεί ο εξαιρετικά ταλαντούχος Τζόναθαν Στράουντ στη διασκευή της εξαιρετικής σειρά βιβλίων του ήταν τιμή και προνόμιο. Η στενή συνεργασία μαζί του, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, της παραγωγής και της κυκλοφορίας του Lockwood & Co. τον έκανε φίλο και μέλος της οικογένειας της Complete Fiction για μια ζωή».

Το υπερφυσικό αστυνομικό θρίλερ εκτυλίσσεται «σε έναν κόσμο που μαστίζεται από φαντάσματα, όπου γιγαντιαίες εταιρείες προσλαμβάνουν εφήβους για να πολεμήσουν το υπερφυσικό», σύμφωνα με το επίσημο λογότυπο.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Cameron Chapman έπαιξε τον ομώνυμο Anthony Lockwood, «έναν επαναστατημένο νεαρό επιχειρηματία που στοιχειώνεται από το μυστηριώδες παρελθόν του», ενώ ο Ali Hadji-Heshmati του Bad Education συμπρωταγωνίστησε ως ο πανέξυπνος αλλά εκκεντρικός βοηθός του George Karim. Το τρίο των αποστατών συμπλήρωνε η Ruby Stokes του Bridgerton ως η «εξαιρετικά χαρισματική» Lucy Carlyle.