Το όνομα του Φώτη Σεργουλόπουλου έχει ακουστεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες, καθώς κάποιοι τον συνέδεσαν με την Ελληνική Επιτροπή της Eurovision 2023, η οποία στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου έδωσε 4 στην κυπριακή συμμετοχή με τον Andrew Lambrou.

Ο παρουσιαστής έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στη 1» με τους Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, όπου ξεκαθάρισε την θέση σχετικά με τον ρόλο που είχε στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, πέρα από την παρουσίαση της ελληνικής βαθμολογίας.

Σύμφωνα με το απόσπασμα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Breakfast @ Star» με την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δήλωσε, αρχικά, πως «η Eurovision δεν είναι χειρουργική, να μάθεις να ανοίγεις έναν άνθρωπο και να τον σώζεις. Η Eurovision είναι ένα πράγμα μουσικό, το οποίο ο καθένας καταθέτει τη γνώμη του»

Όσον αφορά το 4 της Ελληνικής Επιτροπής στη συμμετοχή της Κύπρου, ο ίδιος διευκρίνισε πως «έχει γίνει λόγος για το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο, και όχι άδικα. Γιατί με την Κύπρο έχουμε πάντοτε μια πολύ καλή σχέση και αλληλοψηφιζόμαστε και πολλές φορές αλληλοψηφιζόμαστε, με αποτέλεσμα να μας γιουχάρουν τα στάδια. Η σχέση μας με την Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητη».

«Θέλω να πω, επειδή ανακατεύτηκε το όνομα μου, εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή, και το τονίζω, ότι δεν συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή. Συμμετείχα στην επιτροπή πριν από δύο χρόνια. Φέτος δεν συμμετείχα και το επαναλαμβάνω, δεν είχα καμία σχέση με τις ψήφους που έδωσε η επιτροπή και θέλω να τονίσω ότι η επιτροπή ψήφισε μία μέρα πριν. Ψήφισε την Παρασκευή, στη γενική δοκιμή, η οποία γραφόταν σε back up για την Eurovision 2023».

«Αυτή η επιτροπή, λοιπόν, είναι μέσα σε ένα δωμάτιο και ο καθένας ψηφίζει αυτό που νομίζει και με σειρά προτεραιότητας που θέλει τα τραγούδια. Δεν ψηφίζει με 12αρια. Αυτές οι ψήφοι αργότερα συμψηφίζονται και βγαίνει το δωδεκάρι».

Ερωτώμενος για το πού θα έδινε ο ίδιος το 12αρι του, ο Φώτης Σεργουλόπουλος απάντησε πως «εγώ το 12αρι μου θα το έδινα ίσως στη Φινλανδία. Μου άρεσε πολύ αυτός και έτσι όπως τον είδα αλλά… τι σημασία έχει;»,