Ένα ταξίδι για δουλειά που αλλάζει τελευταία στιγμή, ο Λευκός Οίκος και μια κρίση διεθνούς επιπέδου με εξαιρετικά επικίνδυνες προεκτάσεις. Και όλα αυτά πρέπει να τα διαχειριστεί μια διπλωμάτισσα καριέρας η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα στην αμερικανική Πρεσβεία στο Αφγανιστάν.

Η σειρά του Netflix «The Diplomat» διαθέτει όλα εκείνα τα συστατικά που αναζητά ο τηλεθεατής.

Η διπλωμάτισσα καριέρας ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα στην αμερικανική Πρεσβεία στο Αφγανιστάν. Την τελευταία στιγμή, ο Λευκός Οίκος την ενημερώνει πως αντί για την Καμπούλ, ο προορισμός της είναι το Λονδίνο. Με το που φτάνει στην βρετανική πρωτεύουσα καλείται να διαχειριστεί μία κρίση διεθνούς επιπέδου με εξαιρετικά επικίνδυνες προεκτάσεις ενώ, παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία του κλυδωνιζόμενου γάμου της.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η Κέρι Ράσελ καταθέτει τα (στην σειρά διπλωματικά, σε όλους εμάς ερμηνευτικά) διαπιστευτήριά της και μαζί με τον πάντα απολαυτικό Ρούφους Σιούελ συνθέτουν ένα εκρηκτικό ντουέτο που κερδίζει τον θεατή από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του The Diplomat.

Οι δοσοληψίες τόσο μεταξύ ατόμων όσο και μεταξύ κρατών, η αναζήτηση εμπιστοσύνης, τα ψεύδη και το «ναρκοπέδιο» της παγκόσμιας διπλωματικής σκακιέρας μπαίνουν κάτω από το τηλεοπτικό μικροσκόπιο της, Ντέμπορα Καν.

Η Αμερικανίδα σεναριογράφος και παραγωγός δεν διστάζει να καυτηριάσει την αλαζονική συμπεριφορά των δυνατών του παγκόσμιου γίγνεσθαι συμπεριλαμβανομένης και της χώρας της (ΗΠΑ) και μας παραδίδει 8 επεισόδια τα οποία παρακολουθούνται με κομμένη ανάσα.

Όσον αφορά στο φινάλε του 1ου κύκλου, επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω ως ένα από τα κορυφαία cliffhanger των τελευταίων ετών.