Από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια αναβιώνει και πάλι με όλο και περισσότερες νέες αφίξεις να δίνουν το παρών στου Ψυρρή.

Ωστόσο, υπάρχουν και στέκια σταθερές αξίες που σερβίρουν νόστιμα μεζεδάκια, για τα οποία, άλλωστε, και φημίζονται.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, ενώ φημίζεται και για το σωστό του τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Η Αυλή

Η Αυλή μεζεδοπωλείο στο Ψυρρή

Μυστική αυλή στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα. Τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.

Αναψυκτήριο (Του Γιώργου και της Ρίτσας)

Η ταμπέλα στην είσοδο αναγράφει «Αναψυκτήριο», ενώ μόλις περάσετε την πόρτα του οδηγείστε σε ένα μικρό συνοικιακό ψιλικατζίδικο. Μην μπερδευτείτε, ωστόσο, βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Το μυστικό φαγάδικο στην αριθμό 21 της οδού Σαρρή, αποτελεί ένα μικρό γευστικό θησαυρό για την γειτονιά του Ψυρρή. Λίγα τραπεζάκια και σπιτική ατμόσφαιρανόστιμα πιάτα σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές θα σας κάνουν να επιλέξετε το μικρό αυτό μαγειρείο ξανά και ξανά.

Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.