Η σκηνοθέτιδα της σειράς ου Netflix, «Queen Cleopatra», που δείχνει ως μαύρη την Κλεοπάτρα, υπερασπίστηκε δημόσια την επιλογή της, να μην είναι λευκή η πρωταγωνίστρια, ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε.

Συγκεκριμένα, η Τίνα Γκαράβι έγραψε άρθρο στο variety.com και ανέφερε πως «ήταν λοιπόν η Κλεοπάτρα μαύρη; Δεν ξέρουμε με βεβαιότητα, αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν λευκή όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση με τους εαυτούς μας για το χρώμα και την εσωτερικευμένη λευκή υπεροχή με την οποία μας έχει γαλουχήσει το Χόλιγουντ».

Επίσης, η σκηνοθέτιδα σημείωσε ότι η κληρονομιά της Κλεοπάτρας είχε αποδοθεί στους Έλληνες, τους Μακεδόνες και τους Πέρσες, διερωτώμενη αν οι αντιδράσεις δεν αφορούσαν μόνο το γεγονός ότι σκηνοθέτησε μια σειρά που παρουσιάζει την Κλεοπάτρα ως μαύρη, αλλά και ότι «ζήτησα από τους Αιγύπτιους να δουν τους εαυτούς τους ως Αφρικανούς και είναι έξαλλοι μαζί μου γι’ αυτό».

Σημειώνεται, πως έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις με την επιλογή της, με αρκετούς να αναφέρουν πως διάλεξε μαύρη ηθοποιό για εμπορικούς λόγους.