Αυλαία έριξε, στις 3 Απριλίου στην Cosmote TV, το Έτερος Εγώ – Νέμεσις μια από τις δημοφιλέστερες σειρές των τελευταίων χρόνων η οποία θυμίζουμε για πολύ λίγο δεν έγινε η πρώτη ελληνική σειρά του Netflix, με το Maestro να… κόβει πρώτο την κορδέλα.

Το Lordoftheseries.gr παρακολουθούσε τη σειρά από την αρχή και μας δίνει το review της σειράς που δίχασε το τηλεοπτικό κοινό.

«Στο 8ο επεισόδιο που ήταν διάρκειας μίαμισης ώρας μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Μετά από το φινάλε του 7ου μου επεισοδίου που μας άφησε να υποθέτουμε πολλά, το τελευταίο επεισόδιο προτιμά να ξεκινήσει με την επίλυση της υπόθεσης με το γραφείο τελετών.

Όπως φάνηκε τελίκά εμπλεκόταν το Ερπετό καθώς τα λεφτά ήταν δικά του και το γραφείο τελετών ήταν η τέλεια κάλυψη ώστε να τα μεταφέρουν μέσω των πτωμάτων, χωρίς κανείς να τους εντοπίσει. Βέβαια η απλιστία όταν εμπλέκονται τόσοι πολλοί δεν αργεί να έρθει, με αποτέλεσμα ένα φαινομενικά έξυπνο και “εύκολο” σχέδιο να πάει εντελώς στραβά και την αστυνομία να αρχίζει να ερευνά. Για άλλη μία φορά ο Λαϊνης δίνει την λύση της υπόθεσης.

Βέβαια το μεγάλο θέμα δεν είναι τόσο αυτή η υποθεση αλλά η ανάκριση του Ερπετού αλλά και η αγωνία αν θα συναντήθούν ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με τον Λαϊνη. Αν και στην ανάκρισή του (που ήταν πιστέυω και όλο το ζουμί της season ή και του έτερος εγώ αν θέλετε) το Ερπετό χειρίζεται πανέξυπνα την όλη κατάσταση ώστε να βγει κερδισμένος, κατά την μεταφορά του η μεγάλη συνάντηση γίνεται χωρίς όμως να υπολογίζουν τον πατέρα της Τόνιας που εμφανίζεται και σκοτώνει το Ερπετό.

Στην συνέχεια και μετά το σοκ στην αστυνομία βλέπουμε πως η έρευνα για την Δανάη αλλά και την σχέση της με τον Λαϊνη δεν συνεχίζεται από την Μάρθα αλλά και την Αθηνά που τα γνώριζε όλα. Κάπως έτσι ο Λαϊνης από όσα τράβηξε καταλαβαίνει πως δεν είναι μόνος και πετώντας τα μενταγιόν στην θάλασσα ξεκόβει εντελώς από το παρελθόν του.

Αρχικά ας μιλήσουμε για το 8ο επεισόδιο πριν πούμε την άποψή μας για ολόκληρη την season. Αν και η διάρκειά του ήταν μιάμισης ώρας, μπορώ να πω πως μου άφησε αρκετά κενά αλλά και αναπάντητα ερωτήματα που θα ήθελα να μάθω και ας μην έχουν την τέλεια σύνδεση με τις υποθέσεις.

Έχοντας σταματήσει το 7ο επεισόδιο σε τόσο καθοριστικό σημείο που όλοι μας κάναμε υποθέσεις για την συνέχεια, περιμένεις πως στο φινάλε θα υπάρχει κάποια ένταση ή δράση. Δυστυχώς προτιμά να “ρίξει” ταχύτητα και να βλέπουμε θα έλεγα λίγο βιαστικά την κατάληξη όλων των χαρακτήρων ακόμη και του Ερπετού, χωρίς παραπάνω πληροφορίες. Θα μου πείτε η Νέμεσις θα ερχόταν για όλους αλλά κατά την άποψή μου θα μπορούσε να γίνει και κάπως διαφορετικά.

Πάμε να μιλήσουμε όμως και για ολόκληρη την τελευταία season. Η αλήθεια είναι πως πιστέυω τα πρώτα τέσσερα επεισόδια σπατάλησαν αρκετό χρόνο από την ιστορία αλλά και τον Λαϊνη. Από κάποιο σημείο και μετά νομίζω πως ήταν τα ίδια επεισόδια με λίγες παραπάνω πληροφορίες και με έναν Λαϊνη να θρηνει ασταμάτητα. Ξέρω πως έπρεπε κάπως να χτιστεί η ιστορία αλλά και να μας δείξει την ψυχολογική κατάσταση του πρωταγωνιστή μας, αλλά θα μπορούσε να γίνει σε λιγότερα επεισόδια και να αναλάβει δράση πολύ νωρίτερα. Έλειψε από το κοινο κάτι που έγινε και σε λιγότερο βαθμό στην προηγούμενη season.

Όπως προαναφέραμε η Νέμεσις όντως ήρθε για όλους αλλά πιστεύω πως ήταν λίγο βιαστικό. Καταλαβαίνω την κατάληξη του Ερπετού αλλά τι καλύτερο από το να υπήρχε κάποια κουβέντα του Λαϊνη με το Ερπετό και όχι απλά να μείνουμε στον συμβολισμό πως τελικά όντως πέθανε στα πόδια του, όπως περίπου του είχε υποσχεθεί ο Βανόρτας. Μετά άλλη μία συνάντηση που θα θέλαμε να δούμε είναι και του ίδιου του Βανόρτα με τον Λαϊνη και όχι απλά να δούμε το τέλος του χαρακτήρα σε ένα νοσοκομείο. Η αλήθεια είναι πως χαρήκαμε με τον Μασάτο!

Σκηνοθετικά παραμένει για μένα η καλύτερη ελληνική σειρά με μία ποιότητα που σε κερδίζει. Σε αυτή την season ο Σωτήρης Τσαφούλιας φάνηκε πως δούλεψε ακόμη παραπάνω σε νέα πλάνα και δεν επαναπαύεται στα ίδια.

Υποκριτικά η προσθήκη της Τουμασάτου ήταν εξαιρετική όπως και η guest εμφάνιση της Μαίρης Χρονοπούλου. Ακόμη και ο Σωτήρης Τσαφούλιας που δεν δηλώνει ηθοποιός ήταν πολύ πιο βελτιωμένος από τις προηγούμενες season. Αν κάποιος δεν με έπεισε είναι η Άννα Μενεμάκου ως Μάρθα, καθώς μου έβγαζε πως προσπαθεί πάρα πολύ σκληρά να αποδόσει τον ρόλο χωρίς να χρειάζεται.

Κλείνοντας η σειρά “Έτερος Εγω” για μένα είναι η καλύτερη ελληνική σειρά και όχι απλά για τα ελληνικά δεδομένα που λένε πολλοί και σίγουρα θα λείψει. Όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, κυρίως αυτή η season – και μόνο από τα πέντε λεπτά που κράτησε η ανάκριση του Ερπετού -, καταφέρνει και περνάει την σαπίλα που κυριαρχεί στην χώρα μας, είτε αυτή είναι σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε αστυνομικό και όλης αυτής της σκουριασμένης αλυσίδας που όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε. Αν ήθελαν όλα αυτά να φανούν ο Σωτήρης Τσαφούλιας, το κατάφερε καλά.

Ο λόγος που η 3η season φάνηκε λίγο κατώτερη ήταν καθαρά λόγω των δύο φανταστικών προηγούμενων season που αναγκαστικά και θα συγκρίνεις. Βέβαια το λίγο κατώτερη είναι η ιδανική φράση για εμάς καθώς οτιδήποτε άλλο αρνητικό όπως χάλια και τα σχετικά, το θεωρώ υπερβολικό. Όλοι οι κύκλοι είναι διαθέσιμοι στην COSMOTE TV, οπότε όσοι δεν το έχετε δει, είναι ευκαιρία τώρα που τελείωσε oριστικά χωρίς να περιμένετε κάποια συνέχεια».