Το είδωλο της Κ-pop, Jimin είναι ο πρώτος Kορεάτης σόλο καλλιτέχνης που κατέκτησε την κορυφή του Billboard Hot 100 με το τραγούδι «Like Crazy». Σύμφωνα με το Billboard, το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου και έφτασε στην κορυφή, εκτοπίζοντας το «Flowers» της Μάιλι Σάιρους (Miley Cyrus) που ήταν Νο 1 για οκτώ εβδομάδες.

Αν και μέλος των BTS, ο σταρ επέλεξε να κάνει σόλο ντεμπούτο με το άλμπουμ «Face». Ο ίδιος έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων στην Κορέα και σκαρφάλωσε στο Νο 2 του Billboard 200.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επταμελές boy band BTS από τη Νότια Κορέα, έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο φαινόμενο, με πωλήσεις εκατομμυρίων άλμπουμ και αποφέροντας στην οικονομία της χώρας τους κέρδη δισεκατομμυρίων.

Το συγκρότημα της K-pop έχει πετύχει τις περισσότερες επιτυχίες, 6 στον αριθμό, στο Νο 1 του Billboard Hot 100 την τελευταία δεκαετία. Ακολουθεί η παγκόσμια επιτυχία του Νοτιοκορεάτη ράπερ Psy «Gangnam Style», η οποία έφτασε στο Νο 2 το 2012.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian και μεταδίδει το ΑΠΕ, τον περασμένο χρόνο οι BTS ανακοίνωσαν ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, για να υπηρετήσουν τη στρατιωτικής τους θητεία.