Η πρώτη σεζόν της σειράς «Your Honor» είχε γεμίσει με αγωνία τους τηλεθεατές. Οι εξελίξεις ήταν πολλές και η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στον Adam (Hunter Doohan) ο οποίος σκότωσε ένα αγόρι σε τροχαίο ατύχημα. Όταν ο πατέρας του Adam, Michael (Bryan Cranston), ο οποίος τυχαίνει να είναι και δικαστής, μαθαίνει για το τραγικό ατύχημα, θέλει ο γιος του να ομολογήσει. Ωστόσο, αφού αποκαλύπτεται ότι το θύμα του περιστατικού είναι ο γιος της Τζίνας (Hope Davis) και του Τζίμι Μπάξτερ (Michael Stewart Stuhlbarg), μιας οικογένειας μαφιόζων στη Νέα Ορλεάνη, ο Μάικλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να κρατήσει το αποτρόπαιο έγκλημα μυστικό για να προστατεύσει τον γιο του.

Όταν το Showtime ανακοίνωσε ότι η σειρά Your Honor ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, ήταν έκπληξη, καθώς το τέλος της 1ης σεζόν, καθόρισε τη μοίρα των περισσότερων χαρακτήρων.

Το κοινό εύλογα αναρωτήθηκε αν μια 2η σεζόν ήταν δικαιολογημένη ή αχρείαστη. Ευτυχώς, οι σεναριογράφοι έκαναν το κοινό περήφανο και σίγουρα υπάρχει αρκετό υλικό, μετά το φινάλε της 1ης σεζόν.

Υπόθεση

Η 2η σεζόν του Your Honor επικεντρώνεται στα επακόλουθα του θανάτου του Adam και στη θλίψη του Michael. Είναι ένας πατέρας που θρηνεί το γιο του και ο κόσμος του κλονίστηκε σημαντικά. Αλλά, αν ο ξαφνικός θάνατος του γιου του δεν ήταν αρκετά ψυχοφθόρος, υπάρχει ένας νέος παίκτης στο παιχνίδι που πρέπει να αντιμετωπίσει. Η Ολίβια (Rosie Perez), μια ομοσπονδιακή εισαγγελέας, εμφανίζεται ξαφνικά και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον Μάικλ ως πιόνι για να καταστρέψει την οικογένεια Μπάξτερ. Αν και ο Μάικλ είναι απρόθυμος να προσφέρει τη βοήθειά του, νιώθει στρυμωγμένος, όταν εκείνη αρνείται να δεχτεί το όχι ως απάντηση.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Γενικές Εντυπώσεις

Η 2η σεζόν του Your Honor ξεχωρίζει για τη βαθύτερη εξερεύνηση κάθε χαρακτήρα και τα ποικίλα συναισθήματα που ενσωματώνονται στην ιστορία. Ως άνθρωποι βιώνουμε τη θλίψη, την αγάπη και την απώλεια, οπότε αν και οι θεατές μπορεί να μην ταυτίζονται με κάθε χαρακτήρα, μπορεί να δημιουργηθεί μια πιο ουσιαστική σύνδεση, κατανοώντας τα συναισθήματά τους. Η 2η σεζόν του Your Honor μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστική όσο η πρώτη, αλλά κάθε υποπλοκή είναι ενδιαφέρουσα και ορισμένους χαρακτήρες, δεν μπορείς παρά να τους συμπαθήσεις, καθώς εξελίσσεται το ταξίδι τους.

Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους/στις ηθοποιούς, οι οποίοι προσδίδουν συναίσθημα και ένταση στο ρόλο τους. Ο Μάικλ νιώθει ένα κενό στην καρδιά του και ο Κράνστον κάνει φανταστική δουλειά, αποδίδοντας τον πόνο που βιώνει ως ένας στοργικός πατέρας που του λείπει ο γιος του. Ο Stuhlbarg ισορροπεί άψογα ανάμεσα στην ήρεμη και συγκεντρωμένη δύναμη του Jimmy και την απειλητική παρουσία του, ενώ οι θεατές περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν πότε το φωτοστέφανό του μπορεί να γλιστρήσει. Η Ολίβια είναι μια δελεαστική πρωτοεμφανιζόμενη από τη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη, και η Perez αποτυπώνει την εκδικητικότητα και τη χειραγώγησή στη μικρή οθόνη.

Η Τζίνα παίζει έναν πιο κεντρικό ρόλο στη συνέχεια της σεζόν, και βλέπουμε καλύτερα την τεταμένη σχέση της με τον Τζίμι βλέποντας τον αληθινό εαυτό της. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τη Fia (Lilli Kay), η οποία πάντα ένιωθε το μαύρο πρόβατο της οικογένειάς της. Η αδιαφορία της για την οικογενειακή επιχείρηση είναι πιο έντονη από ποτέ, και όπως ήταν αναμενόμενο, είναι συντετριμμένη μετά τον βίαιο θάνατο του Adam. Η ιστορία της Fia στη 2η σεζόν επιφυλάσσει επίσης κάποιες εκπλήξεις, βλέποντας μια νέα πλευρά της.

Η Margo Martindale και ο Isiah Whitlock Jr. επιστρέφουν ως Elizabeth και Charlie, οι οποίοι, ως κοντινοί του Michael, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς μετά την οδυνηρή απώλειά του. Οι Keith Machekanyanga και Benjamin Flores Jr. επαναλαμβάνουν επίσης τους ρόλους τους ως μέλη της συμμορίας Desire, ενώ η Andrene Ward-Hammond υποδύεται την αρχηγό της μαφίας τους, Big Mo. Η Ward-Hammond καθηλώνει και είναι ένας από τους πιο ευχάριστους χαρακτήρες της σεζόν, ειδικά όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις της με την οικογένεια Baxter.

Τελική Ετυμηγορία

Η 2η σεζόν του Your Honor είναι μια φανταστική συνέχεια και αν σας άρεσε η πρώτη, η δεύτερη αξίζει σίγουρα το χρόνο σας. Το καστ είναι εξαιρετικό και συνεργάζεται για να χτίσει την τεταμένη ένταση της πλοκής. Το κοινό θα δει περισσότερη ανάπτυξης χαρακτήρων στη 2η σεζόν, και παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορη όσο η προηγούμενη, χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί κάθε ιστορία, δίνοντας στους θεατές μια πιο προσεκτική ματιά σε όσα συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια. Υπάρχουν επίσης μερικές εκπληκτικές αποκαλύψεις που δεν θα περιμένετε και συγκινητικές στιγμές που είναι βέβαιο ότι θα σας συγκινήσουν.

Η σειρά στην χώρα μας ειναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.