Το καστ και το συνεργείο της δημοφιλούς σειράς «The Crown» του Netflix, εθεάθησαν στα γυρίσματα της επερχόμενης έκτης και τελευταίας σεζόν στο Λονδίνο. Σε αυτό το γύρισμα, φαίνεται πως αναπαρήγαγαν τον εορτασμό της χρυσής επετείου του γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου το 1997.

Η Imelda Staunton επαναλαμβάνει τον ρόλο της βασίλισσας με ένα μπλε σύνολο παρόμοιο με αυτό που φορούσε η μονάρχης στην τελετή του Νοεμβρίου του 1997 στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Η εμφάνιση στην ημέρα των Ευχαριστιών, ήταν η πρώτη εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο Ουέστμινστερ μετά την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τον Σεπτέμβριο του 1997.

Επιπλέον, η σκηνή δείχνει μια πρώτη ματιά στους νέους ηθοποιούς που υποδύονται τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, με τον Ed McVey να υποδύεται τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον Luther Ford τον πρίγκιπα Χάρι. Ο Rufus Kampa θα υποδυθεί επίσης τον πρίγκιπα William αυτή τη σεζόν, ενσαρκώνοντάς τον σε νεότερη ηλικία. Επιπλέον, η πρωτοεμφανιζόμενη Meg Bellamy έχει αναλάβει τον ρόλο της Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, η Elizabeth Debicki εθεάθη προηγουμένως να επιστρέφει στο ρόλο της Νταϊάνα τον περασμένο Οκτώβριο, γυρίζοντας με ένα ρούχο που θύμιζε αυτό που φορούσε την ημέρα πριν από το θάνατό της. Ωστόσο, το Netflix δήλωσε στην εφημερίδα The Sun πως «η ακριβής στιγμή της σύγκρουσης με το ατύχημα δεν θα προβληθεί».

Παρόλο που η 5η σεζόν προοριζόταν αρχικά να είναι η τελευταία της σειράς του Netflix, η υπηρεσία streaming παράτεινε τη σειρά.

Η 6η σεζόν αναμένεται να αγγίξει τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τη βασιλική οικογένεια, ενώ η συμμετοχή της Bellamy υποδηλώνει ότι η σειρά θα περιλαμβάνει την ερωτική ιστορία του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Η έκτη και τελευταία σεζόν του The Crown αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στα τέλη του 2023.