Όσο οι θερμοκρασίες χαμηλώνουν, τόσο οι ατμοσφαιρικοί χώροι πρωταγωνιστούν στις επιλογές των λάτρεων του κέντρου για ποτό και κους κους με την παρέα. Πέντε μπαρ στην καρδιά της Αθήνας, λοιπόν, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για νυχτερινή έξοδο με ωραίες μουσικές και ποιοτικά ποτά τις κρύες βραδιές του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, μια ανάσα από το Σύνταγμα, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού. Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό».

Οι μουσικές ακολουθούν ακριβώς αυτό το urban exotic ανακάτεμα, μιξάροντας funk μπασογραμμές, soul πνευστά, african εξωτικά κρουστά με σύγχρονα υλικά και ηχοτοπία της πόλης του σήμερα. Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.

Barro Negro

To Barro Negro -φέτος για δεύτερη φορά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο– δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.

Low Profile

To Low Profile Whiskey Bar, συγκεντρώνει τους λάτρεις του ουίσκι στον ατμοσφαιρικό του χώρο στη στοά Μπολάνη από το 2014 (μέχρι τότε το βρίσκαμε επί της Λυκαβηττού στο Κολωνάκι). Ένα αυθεντικό μπαρ που ευνοεί την κουβέντα και ξεχωρίζει για τον ενημερωμένο κατάλογο ουίσκι με σπάνιες και επιλεγμένες ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.

Baba Au Rum

Όποιος θέλει να πει ότι απολαμβάνει το cocktail του σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το Baba Aur Rum στον πεζόδρομο της Κλειτιού στο κέντρο της Αθήνας. Το «παιδί» του Θάνου Προυναρούς, ενός από τους καλύτερους bartender στη μπαρ σκηνή της πόλης, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στη λίστα των  World’s 50 Best Bars, κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το προτιμήσει κανείς.

Η μπάρα του εξειδικεύεται στο ρούμι, καθώς διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη, ενώ τα cocktails που θα απολαύσει κανείς εδώ, σίγουρα δεν θα τα ξαναδοκιμάσει πουθενά αλλού.

Jazz in Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ– θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.