Το Θησείο είναι από εκείνες τις περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που μπορεί και τα συνδυάζει όλα. Κεντρική τοποθεσία και ωραία θεά με στέκια για cocktails, προτάσεις για ουζάκι ή καφέ με πιο ρετρό χαρακτήρα, παραδοσιακές γευστικές στάσεις και επιλογές για πλούσιο και απολαυστικό brunch. Το τι θα επιλέξει κανείς εξαρτάται από την όρεξη της παρέας!

Για καφέ και ουζάκι- Συντρίμμι

Καφενείο το Συντρίμμι

Συνεργατικό καφενείο στον πεζόδρομο της Αμφικτύονος (νο33). Το κτίριο όπου φιλοξενείται είναι μια υπέροχη κατοικία του 19ου αιώνα που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με την νοσταλγική της ατμόσφαιρα. Ανοίγει από το πρωί για καφέ, ενώ όσο η ώρα περνάει τα τραπέζια γεμίζουν με τους νόστιμους μεζέδες του. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασάκι ή γλυκόπιοτη ρακή.

Για cocktails και ταξιδιάρικες γεύσεις- Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Για πλούσιο brunch και ποιοτικό καφέ- The Underdog

Tο The Underdog στο Θησείο (Ηρακλειδών 8) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

Για νόστιμα κοψίδια- Το στέκι του Ηλία

Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτή δεν είναι άλλη από τα ζουμερά παϊδάκια της ταβέρνας, πιάτο σημείο αναφοράς του καταλόγου, ο οποίος συμπληρώνεται με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις όπως αρνίσια συκωταριά και τζατζίκι, καθώς και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Για τέλεια θέα και απολαυστικό brunch- Hill Athens

Σε μία υπέροχη τοποθεσία με θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα, το Hill Athens, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, με φυσικό φόντο την Ακρόπολη, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου και του brunch. Το brunch menu του είναι βγαλμένο από την Ελληνική παράδοση με γεύσεις που σίγουρα θα σας συγκινήσουν, ενώ μια πληθώρα επιλογών σε πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.