Οι εικόνες που αντίκρισαν οι θαυμαστές της μίνι σειράς Disney+, Obi-Wan Kenobi μέσα από τα πρώτα trailers τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατάφεραν να τους παραπλανήσουν. Στα πλάνα φαινόταν ότι ο γερασμένος Jedi (Ewan McGregor) θα πρόσεχε τον Luke Skywalker στον Tatooine και θα απέφευγε την καταδίωξη, ενώ περιστασιακά κάνει τυχαίες εκδρομές στον πλανήτη.

Τελικά όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και οι θαυμαστές του Star Wars ξεγελάστηκαν από την σκηνοθέτρια Deborah Chow και το αφεντικό της Lucasfilm, Kathleen Kennedy.

Γενικές Εντυπώσεις

Όσο περίπλοκο κι αν φαίνεται πως είναι το Obi-Wan Kenobi, οι θαυμαστές του θα πρέπει να προσθέσουν λίγη ακόμα… περιπλοκότητα αλλά με όμορφο και άκρως τολμηρό τρόπο. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από τα δυο πρώτα επεισόδια από το σύνολο των έξι της σειράς. Κρυφό «όπλο» της σειράς είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος μέχρι τώρα οι θαυμαστές της δεν το περίμεναν, και αυτός είναι η Princess Leia (Vivien Lyra Blair). Η θετή κόρη του Bail Organa (Jimmy Smits) είναι το ευχάριστο επίκεντρο στη πρεμιέρα αυτής της νέας Star Wars σειράς σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν οι fans οι οποίοι είχαν στο νου τους πως η σειρά θα περιστρέφεται γύρω από το δίδυμο Luke/Ben.

Η ηθοποιός, Vivien Lyra Blair μέσα από την ερμηνεία της καταφέρνει να αναδείξει το θάρρος, την εξυπνάδα και την επιμονή της Princess Leia και την κάνουν ιδιαίτερα συμπαθητική και αντάξια ενός δικού της spinoff, αλλά και ένα φυσικό και ανάλαφρο κομμάτι της πλοκής για ένα Jedi χωρίς σκοπό.

Έναν εντελώς διαφορετικό Οbi-wan από αυτόν που είχε συστηθεί μέσα από τις ταινίες θα αντικρίσουν οι θαυμαστές της σειράς. Αφού ο δυναμικός χαρακτήρας πλέον έχει μετατραπεί σε έναν άνθρωπο που τα παράτησε. Η αποτυχία του με τον Anakin τον στοιχειώνει 10 χρόνια αργότερα και ο γενναίος, δυναμικός Master Jedi των Prequels έχει παρέλθει.

Μέχρι και το όνομά του έχει αλλάξει αφού πλέον αποκαλείται Ben. Η ήττα του τον έχει κλονίσει και έχει γίνει σκιά του εαυτού του. Οι αδικίες τον αφήνουν αδιάφορο και πλέον απλά τις προσπερνά αντί να τις πολεμήσει.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως χρειάζεται κάποιος ισχυρός από τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης για να επαναφέρει τον Obi-Wan στον αληθινό του εαυτό, αλλά είναι όλα μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

Εντέλει ο Kenobi καταλήγει στο πλανήτη Daiyu. Ο πλανήτης μοιάζει με διασταύρωση του Bladerunner και του Cyberpunk 2077 και είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από την Tatooine, τον οποίο οι θεατές έχουν δει στο μεγαλύτερο μέρος του Book of Boba Fett και του Mandalorian.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Tελική Ετυμηγορία

Μετά από δύο επεισόδια, είναι λίγο δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πού κατευθύνεται αυτή η σειρά. Εξάλλου, το The Book of Boba Fett φαινόταν καλό μετά την πρεμιέρα του, αλλά γρήγορα «ξεφούσκωσε». Ωστόσο, αυτός είναι το σύμπαν Star Wars, οπότε υπάρχει πάντα ελπίδα.