Οι ισπανικές παραγωγές του Netflix έχουν γίνει η ενοχή απόλαυση αρκετών θεατών. Μέσα σε αυτούς και εγώ έτσι το Welcome to Eden θα ήταν αναμφίβολα στην λίστα μου, αν και ήξερα που «έμπλεκα» ήλπιζα απλά η σειρά να προσφέρει αυτό το ιντριγκαδορικο στοιχείο του Elite και ενώ ένα μυστήριο καραδοκεί η σειρά παραμένει άθλια.

Μια ομάδα εφήβων, άγνωστοι μεταξύ τους, δέχονται μια πρόσκληση στα κινητά τους από ανώνυμο αποστολέα, για ένα ονειρικό ταξίδι που θα αλλάξει τις ζωές τους. Φυσικά κανείς δεν το θεωρεί περίεργο και όλοι μαζί καταλήγουν σε ένα μεγάλο πάρτυ σε ένα άγνωστο νησί. Εκεί ως θεατές γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά οι πρωταγωνιστές της σειράς απλά διασκεδάζουν. Το νησί εκ πρώτης όψης φαίνεται αρκετά φιλόξενο και υπόσχεται στους νέους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και πράγματα που τους βασανίζουν στην ζωή τους. Διοργανωτές του πάρτυ φαίνεται να είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να προωθήσει το νέο της ποτό, ωστόσο μόνο λίγοι εκλεκτοί θα καταφέρουν να το δοκιμάσουν.

Όσοι πιούν το ποτό έχουν και πρόσκληση να ζήσουν στο νησί μακριά από όλα τα προβλήματα τους χωρίς βέβαια να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο ή τις οικογένειες τους. Για πολλούς αυτό θα φανεί ιδανικό καθώς τα παιδιά δεν έχουν επιλεγεί τυχαία αντιθέτως όλοι τους έχουν κάποιο πρόβλημα με τις οικογένειές και τις ζωές τους. Η Astrid και ο Erik είναι το παράξενο ζεύγος που διοικεί το νησί και κατά κάποιον τρόπο έχουν δημιουργήσει την δική τους αίρεση εκεί, με όσους μένουν να χωρίζονται σε βαθμίδες ανάλογα με το πόσο πιστοί είναι στον σκοπό τους.

Η πρόσκληση για διαμονή στο νησί σύντομα θα αποκαλυφθεί πως έχει μόνο μια απάντηση με τα παιδιά να μην μπορούν όντως να φύγουν σε περίπτωση που το θελήσουν. Οι επαναστάτες φυσικά θα θανατώνονται. Έτσι μερικοί από τους εφήβους θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν και να μείνουν, άλλοι θα χειραγωγηθούν προκειμένου να επιλέξουν να μείνουν και άλλοι απλά θα παίξουν ένα παιχνίδι προκειμένου να βρουν μια λύση και να φύγουν. Το συμβούλιο του νησιού φυσικά έχει διάφορους άσσους στο μανίκι του και ένας από αυτός είναι οι σχέσεις που θα αναπτύξουν τα παιδιά με όσους ζουν ήδη εκεί. Μια παράλληλη ιστορία που εξελίσσεται εκτός νησιού είναι η αναζήτηση της πρωταγωνίστριας Zoe από την μικρή της αδερφή, αυτή η ιστορία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μια δεύτερη σεζόν αν φυσικά υπάρξει.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ενώ η σειρά μας καλωσορίζει στην Εδέμ δεν μπορώ να πω πως ένιωσα ευπρόσδεκτος βλέποντας αυτήν την σειρά. Υπάρχει μια σεναριακή ρηχότητα που απλά δεν σου επιτρέπει να εστιάσεις σε τίποτα θετικό που μπορεί να βρεις στην σειρά, αν και γενικά δεν είναι πολλά. Καταφέρνει ως ένα βαθμό να κρατήσει ένα μυστήριο σχετικά με το νησί αλλά με έναν μαγικό τρόπο το κάνει τόσο αδιάφορο και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αξίζει ο χρόνος σου καθώς το βλέπεις.

Το γράψιμο πέρα από έλλειψη δημιουργικότητας έχει πολλά κενά και προκειμένου να προχωρήσει η ιστορία οι σεναριακές ευκολίες πέφτουν βροχή. Οι χαρακτήρες είναι απλά βουβοί. Κανείς δεν μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του θεατή και να κρατήσει την σειρά. Ένας προς έναν κάνουν λάθη που σε ένα πραγματικό σενάριο δεν θα γινόντουσαν με τίποτα. Η Astrid ως η κακιά του νησιού δεν με εντυπωσίασε και η Amaia Salamanca με την ερμηνεία της δεν κέρδισε τις εντυπώσεις αντιθέτως με ενόχλησε το φρυδακι αλα Cara Delevingne. Και εντάξει πέρα από την πλάκα θα περίμενε κανείς κάτι πιο έξυπνο για την διοίκηση του νησιού.

Γενικότερα οι ερμηνείες της σειράς ήταν μέτριες προς κακίες με το βασικότερο πρόβλημα να είναι το πόσο πολύ λείπει η χημεία ανάμεσα στο Cast. Σκηνοθετικά τα πράγματα δεν βελτιώνονται με αχρείαστα slow motions που στερούν την πιθανή αγωνία που ίσως είχε ο θεατής και διάφορα άλλα τεχνάσματα που δημιουργούνται για την δραματοποίηση της σειράς και καταλήγουν απλά άβολα στο μάτι. Η μουσική περνάει αδιάφορη και οι ήχοι στο υπόβαθρο της σειράς γίνονται ενοχλητικοί, αν άκουγα έναν ακόμα παπαγάλο να κράζει δεν ξέρω τι θα έγραφα. Το μόνο θετικό είναι το μέρος στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα όπου είναι πραγματικά όμορφο και δίνει όμορφα πλάνα στην σειρά. Ένα ντοκιμαντέρ για την τοποθεσία σίγουρα θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον.

Η σεζόν κλείνει σε cliffhanger και μένει να δούμε αν θα ανανεωθεί ή αν θα φάει τσεκούρι. Πάντως είναι από της σειρές που όταν έρχεται η 2η σεζόν σίγουρα δεν θυμάσαι τίποτα από όσα έχουν γίνει στην 1η.