Ο καιρός, πια, μας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο γι΄αυτό και οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις, έστω και το Σαββατοκύριακο, μπαίνουν δυναμικά στο πρόγραμμα. Ακόμη κι όταν πρόκειται για γευστικές βόλτες σε προορισμούς κοντινούς στην Αθήνα, που φημίζονται τόσο για τα μεζεδάκια τους, όσο και για τη θαλασσινή τους αύρα.

Φύκι Φύκι, Πόρτο Ράφτη

Ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Φόρος, Λαύριο

Ψαροταβέρνα ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε μαστόρικα ψημένο φρέσκο ψάρι. Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι και τα μύδια με σος μουστάρδας. Ενώ και η βελούδινη ψαρόσουπα του εíναι απόλαυση. Με καθαρό ουρανό, η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.

Ο Ψαράς

Ψαροταβέρνα ο Ψαράς

Ο Ψαράς, μία από τις πιο παραδοσιακές και παλιές ψαροταβέρνες στην παραλία του Μαραθώνα (Ποσειδώνος 3) (στο ανατολικό τμήμα της), γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της εστίασης από το 1950. Συνδυάστε την επίσκεψή σας στον ιστορικό δήμο, 28 χλμ. περίπου από το κέντρο της Αθήνας, με ένα απολαυστικό γεύμα πλάι στο κύμα. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ποικίλοι ουζομεζέδες γεμίζουν το τραπέζι σας μυρίζοντας ακόμη ιώδιο, καθώς προέρχονται από τα καΐκια ψαράδων της περιοχής. Διαθέτει τραπεζάκια πάνω στην άμμο για πιο ρομαντικές στιγμές δίπλα στη θάλασσα.

Ακρογιάλι, Σούνιο

Ακρογιάλι

Λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα και με εκπληκτική θέα στο ναό του Ποσειδώνα. Μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο πιάστε τραπέζι μπροστά στη θάλασσα και απολαύστε ψαράκια στο τηγάνι, ψητό καλαμάρι, μύδια αχνιστά, νόστιμες γαρίδες και ουζομεζέδες. Επισκεφτείτε το κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Το θέαμα που ξεδιπλώνεται εκείνη την ώρα μπροστά σας θα σας μαγέψει.

Κάβος, Ίσθμια

Ψαροταβέρνα Ο Κάβος

Μια μοναδική γευστική εμπειρία σας περιμένει σε απόσταση 45-50′ με το αυτοκίνητο από την Αθήνα στα Ίσθμια Κορίνθου. Αν και για τους περισσότερους η περιοχή θεωρείται πέρασμα, αξίζει να πραγματοποιήσετε το ταξίδι μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να καθίσετε σε κάποιο από τα τραπέζια της ξακουστής ψαροταβέρνας Κάβος, που λειτουργεί από το 1964 –σήμερα στα ηνία της οικογενεικής ταβέρνας βρίσκεται η τρίτη γενιά ιδιοκτητών. Σε μια απλή και λιτή βεράντα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων με βάση τις εποχιακές πρώτες ύλες βάζει σε γευστικό πειρασμό. Χειροποίητη ταραμοσαλάτα, φρεσκομαριναρισμένος γαύρος, μακαρονάδα με οστρακοειδή από τις προτάσεις που σίγουρα θα συμπεριληφθούν στις αγαπημένες σας.