Για μια εμπειρία «όπως παλιά» αλλά με σύγχρονους όρους, τα πιο μοντέρνα καφενεία της πόλης αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για μερακλίδικο καφέ ή μεζέδες. Με ανεπιτήδευτη και άκρως αυθεντική ταυτότητα, σίγουρα θα μετατραπούν σε αγαπημένο σας σημείο στην πόλη.

Σβούρα

Η μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού καφενείου στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει μερακλίδικο καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για «μεζεδέσματα», όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή, με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας (μανούρα Σίφνου, ταλαγάνι Μεσσηνίας, κρητικά πιάτα κ.α.).

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.

Ωραία Ελλάς

Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται η Ωραία Ελλάς (Μητροπόλεως 59), ένα από τα ομορφότερα καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας. Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

Τα Κανάρια

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο- μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή τα τραπεζάκια έξω.

Σερσέ Λα Φαμ

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.