Με πέντε νέες ταινίες αποχαιρετάνε το Φεβρουάριο και υποδέχονται το Μάρτιο -που ελπίζουν κυριολεκτικά να φέρει την Άνοιξη και στο σινεμά- οι κινηματογράφοι της χώρας. Ανάμεσά τους μια ελληνικής παραγωγής με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Μοθωναίο, ένα γαλλικό αισθηματικό δράμα και μία ταινία δράσης με τον Λίαμ Νίσον να εξασφαλίζει και την επιτυχία της ταινίας.

Μια Μέρα στη Σαγκάη (A Day in the Life of a Teddy Bear)

Ρομαντική κομεντί, 105΄

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ξηρός

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Tu Hua, Feng Jiaqi, Zhang Zhen

Η Jinxi είναι μία βιολονίστα που ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βιέννη για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Λίγο πριν την αναχώρησή της, και ενώ προσπαθεί να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στη Σαγκάη, ένα αρκουδάκι θα φέρει στον δρόμο της τον Πάνο, έναν αρχιτέκτονα που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα στην πόλη. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι θα μπορούσαν και οι δύο να φανταστούν -το δε αρκουδάκι θα έχει μία πολύ γεμάτη και ασυνήθιστη μέρα

Ο Μεσάζοντας (Blacklight)

Δράσης, 108΄

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Έινταν Κουίν, Έμι Ρέιβερ-Λάμπμαν, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Κλερ βαν ντερ Μπουμ, Γκαμπριέλα Σένγκος

O Τράβις Μπλοκ λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Το Πάθος (Passion Simple)

Αισθηματική, Δραματική, 99΄

Σκηνοθεσία: Danielle Arbid

Πρωταγωνιστούν: Laetitia Dosch, Sergei Polunin

Μια χωριμένη μητέρα βρίσκει τον εαυτό της σε μια εθιστική ερωτική σχέση με έναν Ρώσο διπλωμάτη, με τον οποίο δεν έχει κανένα κοινό. Ο ήρωας είναι ένας γοητευτικός ξένος. Η ζωή συγκεντρώνεται στο πρόσωπο αυτού του άντρα. Έρχεται η μέρα που αυτός φεύγει για πάντα από τη Γαλλία. «Στην αρχή, όταν ξυπνούσα, μου ήταν αδιάφορο αν θα ζούσα ή αν θα πέθαινα. Όλο μου το σώμα πονούσε από τη στέρηση», έρχεται να εξομολογηθεί η ηρωίδα της ταινίας.

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις (Moon, 66 Questions)

Δράμα, 109′

Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου

Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Σοφία Κόκκαλη

Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν-άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Μπάντι ο Ροκ Σταρ 2 (Rock Dog 2)

Animation, 90΄

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπάλντο

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Πάνος Αποστολόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Ειρήνη Τσίγκα, Χρήστος Θάνος , Σοφία Παναηλίδου, Γιάννης Υφαντής, Σοφία Καψαμπέλη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Βασίλης Μήλιος , Βασίλης Παπαστάθης

Ο Μπάντι και η μπάντα του, οι Τρου Μπλου, είναι πλέον μεγάλες διασημότητες στο χωριό τους! Όταν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν περιοδεία με τη διάσημη ποπ σταρ Λιτλ Φόξι, ο Μπάντι και οι φίλοι του μαθαίνουν ότι η φήμη έχει το τίμημα της και ανακαλύπτουν ότι μόνο παραμένοντας γνήσιοι θα εξαπολύσουν την πραγματική δύναμη του ροκ εντ ρολ!