Η ταινία «The Power of the Dog» σαρώνει τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2022 και για πρώτη φορά το Netflix διεκδικεί χρυσό αγαλματίδιο, χωρίς να προκαλεί αντιδράσεις το γεγονός πως είναι συνδρομητική πλατφόρμα.

Η Jane Campion έχει αφήσει «άφωνους» τους κριτικούς, με αποτέλεσμα να προηγείται στην κούρσα του διαγωνισμού με 12 υποψηφιότητες. Μεταξύ άλλων, είναι υποψήφια για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου, Β΄Γυναικείου Ρόλου και Β΄Ανδρικού Ρόλου, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

Η υπόθεση της ταινίας

Το «The Power of the Dog» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Σάβατζ, που κυκλοφόρησε το 1967.

Σύμφωνα με την υπόθεση, τα εύπορα αδέλφια από τη Μοντάνα, Φιλ και Τζορτζ Μπέρμπανκ (Τζέσι Πλέμονς), είναι σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο Φιλ είναι κομψός, έξυπνος και αδίστακτος, ενώ ο Τζορτζ είναι ψυχρός, λεπτολόγος και ευγενικός. Στα δύο αδέλφια ανήκει από κοινού το μεγαλύτερο ράντσο στην κοιλάδα της Μοντάνα.

Όταν ο Τζορτζ παντρεύεται στα κρυφά τη χήρα της περιοχής Ρόουζ (Κίρστεν Ντανστ), ο κατάπληκτος και εξαγριωμένος Φιλ ξεκινά έναν σαδιστικό, αδίστακτο πόλεμο για να την καταστρέψει ολοκληρωτικά, χρησιμοποιώντας ως πιόνι του τον θηλυπρεπή γιο της, τον Πίτερ (Κόντι Σμιτ Μακφί).