Μία νέα ισπανική παραγωγή κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα μέσα από το Netflix, με τίτλο «Feria: La luz más Oscura» ή αλλιώς «Φέρια: Το Σκοτεινότερο Φως». Πρόκειται για το νέο ισπανικό θρίλερ φαντασίας, του Carlos Montero Castiñeira, δημιουργού πετυχημένων ισπανικών σειρών όπως το Elite και το Física o Química αλλά και του Agustín Martínez, δημιουργού της σειράς «La caza. Monteperdido».

Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 σε μία μικρή πόλη της Ανδαλουσίας με το όνομα Φέρια. Η ιστορία ακολουθεί δύο αδελφές, την Εva και την Sofia, οι οποίες ανακαλύπτουν πως οι γονείς τους, που μόλις έχουν εξαφανιστεί με έναν μυστηριώδη τρόπο, είναι υπεύθυνοι για την δολοφονία 23 ατόμων κοντά στα ορυχεία της περιοχής.

Με τις αδελφές να βρίσκονται ξαφνικά στο επίκεντρο της μικρής κοινωνίας, η Eva και η Sofia αρχίζουν να προσπαθούν να εντοπίσουν τους γονείς τους και να ανακαλύψουν τι πραγματικά έχει συμβεί και για το αν ευθύνονται για αυτή την μαζική δολοφονία. Με την εμπλοκή μίας αίρεσης με το όνομα Αίρεση του Φωτός, τα πράγματα για τις 2 αδελφές αλλά για τα κοντινά τους πρόσωπα αρχίζουν να γίνονται αρκετά επικίνδυνα κυρίως όταν σκοτεινά μυστικά της μικρής αυτής πόλης έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια.

Η 1η σεζόν επικεντρώνεται αρκετά στην σχέση της Eva αλλά και την Sofia και το πως αυτή δοκιμάζεται με τον ερχομό της αίρεσης στην ζωή τους. Μέσα από τον πόνο αλλά και τον θάνατο τα οποία αποτελούν επίσης κεντρικά στοιχεία της σειράς, αρχίζουμε σιγά σιγά και μαθαίνουμε τα κίνητρα της αίρεσης και το πως συνδέονται οι 2 αδελφές με αυτά. Υποκριτικά οι 2 πρωταγωνίστριες, Ana Tomeno στον ρόλο της Eva και Carla Campra στον ρόλο της Sofia κάνουν εξαιρετική δουλειά και η χημεία μεταξύ τους συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα.

Η σκηνοθεσία των έμπειρων Jorge Dorado και Carles Torrens είναι κάτι το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει στην σειρά σε κάθε επεισόδιο, κυρίως με τον τρόπο που απεικονίζονται τα ασπρόμαυρα flashbacks της σειράς αλλά και τα μαγευτικά τοπία της Cadiz και της Huelva όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα.

Αρκετά εντυπωσιακά ήταν και τα ειδικά εφέ της σειράς καθώς φαίνεται πως έχει γίνει προσεγμένη δουλειά. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα που επικρατεί στην σειρά σε συνδυασμό με την δυσοίωνη μουσική είναι ακόμη δύο στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα της παραγωγής, το οποίο είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Η άποψη του Lordoftheseries.gr

Το Φέρια είναι μία slow burn που παρόλο που σε καθηλώνει από τα πρώτα μόλις 20 λεπτά, παίρνει τον χρόνο της και σίγουρα για όσους δεν είναι φαν αυτού του είδους των σειρών μπορεί να σας κουράσει. Υπάρχουν σημεία που η υπόθεση προχωρά αρκετά αργά, αλλά αυτά τα σημεία ευτυχώς είναι λίγα. Με το συνδυασμό στοιχείων του γνωστικισμού, φαντασίας και θρίλερ, το Φέρια καταφέρνει να δημιουργήσει μία ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που σίγουρα θα σας στοιχειώσει.