O Sebastião Salgado παρουσιάζει στη Βενετία, στην γκαλερί του Ιδρύματος Bevilacqua La Masa, από τις 6 Μαΐου έως τις 27 Σεπτεμβρίου, μια συλλογή των 75 πιο αντιπροσωπευτικών εικόνων από το φωτογραφικό ταξίδι, το οποίο πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την illycaffѐ, με σκοπό να αποδώσει τιμή σε άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στις φυτείες καφέ: Ένα ταξίδι που περιλαμβάνει ανθρώπους, τοπία και την αρμονική σχέση με τη Γη, ενώ απεικονίζεται μέσα από ασπρόμαυρες άκρως εκφραστικές, υποβλητικές και συγκινητικές εικόνες.

Το εγχείρημα της συνεργασίας της illycaffѐ με τον Salgado, εδράζεται στη σημασία που η εταιρεία αποδίδει σε ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης, σεβασμού προς τους πολιτισμούς και αγάπης προς τη γη. Αξίες που βρίσκονται στη βάση ενός μακρόπνοου προγράμματος που υλοποιεί η εταιρεία και που αποσκοπεί, παράλληλα με την ποιότητα των προϊόντων, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κοινοτήτων-παραγωγών καφέ απ’ όπου ο illy προμηθεύεται την πρώτη ύλη.

Ο Salgado ανέλαβε το δύσκολο έργο να συλλάβει αυτές τις αξίες στις εικόνες της καλλιέργειας, συγκομιδής, ξήρανσης και επιλογής των πολύτιμων κόκκων.

Η «SCENT OF A DREAM. A journey in the world of coffee» έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο ρεπορτάζ που δημιουργήθηκε ποτέ στον κόσμο του καφέ, με δέκα από τις χώρες από τις οποίες o illy προμηθεύεται την πρώτη ύλη του καφέ, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Κολομβία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ και την Τανζανία.

Η έκθεση στο ίδρυμα Bevilacqua La Masa – Piazza San Marco, στη Βενετία, θα είναι η πρώτη από αρκετές άλλες εκδηλώσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα τρία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ασία, ενώ είναι μέρος ενός ευρύτερου project που η εταιρία Illycaffé θα παρουσιάσει στο κοινό μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 στη Βενετία, στο Μιλάνο και την Τεργέστη.