O κολοσσός του streaming, Netflix, προχώρησε σε νέα αύξηση των τιμών στα πακέτα συνδρομής με τις ανατιμήσεις σε αυτή τη φάση να αφορούν τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτή είναι η 2η φορά μέσα σε δύο χρόνια που η δημοφιλής πλατφόρμα προχωρά σε ανατιμήσεις.

Όπως μεταδίδει το CNN, στις ΗΠΑ η τιμή για το βασικό πακέτο αυξήθηκε κατά ένα δολάριο και πλέον κοστολογείται στα 9,99 το μήνα, για το standard κατά 1,5 δολάριο με την νέα τιμή να φτάνει τα 15,49 δολάρια το μήνα ενώ για το premium η αύξηση ήταν της τάξης των 2 δολαρίων κάτι που σημαίνει ότι η τελική τιμή του πακέτου φτάνει στα 19,99 δολάρια το μήνα.

Αντίστοιχα, στον Καναδά η τιμή παρέμεινε σταθερή για το βασικό πακέτο, ενώ για το standard αυξήθηκε κατά 1,5 δολάριο στα 16,49 δολάρια από 14,99 δολάρια που ήταν πριν και για το premium στα 20,99 δολάρια από 18,99 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση η μετοχή της πλατφόρμας ανέβηκε 2%.

Γιατί αύξησε τις τιμές το Netflix – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Εκπρόσωπος του Netflix μιλώντας στο CNN για τις αυξήσεις των τιμών είπε πως:

«Κατανοούμε ότι οι άνθρωποι πλέον έχουν περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη εμπειρία στα μέλη μας. Ενημερώνουμε τις τιμές μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αυξήσεις των τιμών στα πακέτα του Netflix και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πόσο πληρώνουμε στην Ελλάδα και τι μας προσφέρει σε σχέση με άλλες χώρες

Το Netflix είναι γνωστό ότι βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διαδικασία τεράστιου ανοίγματος σε όλη την υφήλιο αλλά και σε αγορές που μέχρι στιγμής δεν πόνταρε (Ασία, Μέση Ανατολή). Το εν λόγω άνοιγμα προφανώς δεν συνοδεύθηκε με ίσο διαμοιρασμό του υλικού του, ούτε όμως, όπως είναι λογικό και με κοινές χρεώσεις. Κάπως έτσι, οι συνδρομητές σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Ινδία έχουν βρεθεί να πληρώνουν σχετικά μικρά ποσά, με «αντάλλαγμα», μάλιστα, περιεχόμενο πολύ πιο πλούσιο από άλλων, ακριβότερων χωρών.

Σε έρευνα της Καθημερινής το 2020, στην Ελλάδα, είχε αναφερθεί ότι πληρώνουμε 7,99 ευρώ για το βασικό πακέτο, με πρόσβαση συνολικά σε 3.760 τίτλους ταινιών και σειρών, όταν την ίδια στιγμή, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ίδιο πακέτο κοστίζει 6,90 ευρώ, παρέχοντας πρόσβαση σε 6.122 τίτλους.

εικόνα του ελληνικού Netflix

Όλες οι δημοφιλείς πρωτότυπες παραγωγές του Netflix είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας. Από εκεί και έπειτα, ωστόσο, το υπόλοιπο περιεχόμενο, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ταινίες, μπορεί να χαρακτηριστεί μάλλον φτωχό. Συγκεκριμένα, στην ελληνική πλατφόρμα μπορεί κανείς να βρει 1.190 σειρές και 2.570 φιλμ, αριθμούς σχεδόν τρεις φορές μικρότερους από ό,τι στη Βρετανία, στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Να τονίσουμε ότι τα νούμερα αφορούν την περίοδο της έρευνας, καθώς η πλατφόρμα ανεβάζει και κατεβάζει προγράμματα συνεχώς.