Όταν πρόκειται για φθηνά ποτά και γευστικούς μεζέδες το Αγροτικόν, στο Περιστέρι, γίνεται αδιαμφισβήτητα ο προορισμός σας. Κοντά στην πλατεία Εύξεινου Πόντου, ανηφορίζοντας την κεντρική λεωφόρο Θηβών με κατεύθυνση προς Περιστέρι, αυτό το στέκι από τον Οκτώβριο του 2012 όποτε και πρωτολειτούργησε, αποτελεί σημείο αναφοράς για το προάστιο.

Ο ιδιοκτήτης του (Νίκος) το χαρακτηρίζει ρακάδικο. Και είναι. Η νοσταλγική ατμόσφαιρα, ωστόσο, σας δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο. Η διακόσμηση με το μεγάλο καζάνι τσίπουρου, τους τενεκέδες, τον μαυροπίνακα, τα διάφορα κρεμασμένα σκεύη πάνω από το μπαρ του προσδίδουν μια εικόνα… αγροτική, ταιριάζοντας απόλυτα έτσι και με την ονομασία του.

Η μουσική αυστηρά ελληνική, με έντεχνα, λαϊκά, παραδοσιακά ακούσματα, δεν θα μπορούσε να ταιριάξει περισσότερο σε αυτό το concept μαγαζιού.

Όσο για τους μεζέδες; Γευστικοί και παρασκευασμένοι σπιτικά, θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Κεφτεδάκια και λουκάνικο στις must επιλογές των παραδοσιακών, ενώ σαγανάκι με κουάκερ και μέλι, μπιφτεκάκια με μήλο και παρμεζάνα, φάβα με σύγκλινο και καραμελωμένο κρεμμύδι απευθύνονται σε πιο «ψαγμένους» γευστικά ουρανίσκους!

Στο Αγροτικόν, θα έρθετε για να περάσετε καλά. Και αυτό συνεπάγεται ότι θα πιείτε. Τί; Αυθεντική ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο Τυρνάβου, χύμα κρασί (λευκό, κόκκινο, ροζέ) ή κάποιο από τα εμφιαλωμένα ούζα ή τσίπουρα (διαθέτει μεγάλη ποικιλία). Αγαπημένη επιλογή των θαμώνων του, επίσης, το αρωματικό ρακόμελο.

Εκτός από ρακές και τσίπουρο, ωστόσο, στη μπάρα σερβίρουν και ποτά, για τους όχι και τόσο παραδοσιακούς!

Tip: Τα μεσημέρια των Κυριακών γλεντήστε με live events με παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα (νησιώτικα, ρεμπέτικα, σμυρνέικα, ηπειρώτικα κ.α.).

Info
Καθημερινά: Από τις 12.00
Τιμές: Από 5-8 ευρώ/άτομο (με φαγητό και ποτό)

Καρπενησίου 52, Περιστέρι
Τηλ. 210 5729629
[email protected]
www.agrotikon.eu
www.facebook.com/Agrotikon


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!