Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30/12) προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της μετάλλαξης της Όμικρον και στα οποία περιλαμβάνονται περιορισμοί για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα εστίασης, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στους πελάτες όσο και στους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους σε αυτά.

«Κάθε καλλιτέχνης, εκεί που εργάζεται υπάρχουν πολλές οικογένειες. Σε εμάς είναι 100 οικογένειες που περίμεναν αυτές τις μέρες να κάνουν μεροκάματα 40 – 50 ευρώ και ξαφνικά όλα αυτά ανατρέπονται» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Πανταζής.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, αιφνιδιάστηκαν όταν έμαθαν ότι τα νέα μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ. Πριν δηλαδή, την μεγάλη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. «Ξέραμε για τις 3 του μηνός και μείναμε στον αέρα. Σίγουρα είναι πολλά τα κρούσματα, παροτρύνω τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο όμως μπορούσε νομίζω ένα διήμερο ο κόσμος να βγει. Πουθενά δεν είναι απολύτως σίγουρα τα μέτρα. Είμαστε ζωντανός λαός και όταν του απαγορεύεις κάτι… Καλύτερα να το πας με το καλό» συμπλήρωσε.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όλα κρέμονται από μία κλωστή» είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha ο Νίκος Κουρκούλης.

«Έχει να κάνει με την επιβίωση. Και για τη φράση “ο Κουρκούλης είναι δεν έχει ανάγκη”, ζούμε εποχές που καταλύονται αυτές οι φράσεις. Για να πάρεις μεροκάματο και να έχεις κόσμο θα πρέπει να δουλέψεις, να εργαστείς… Θέλουμε να ελπίζουμε, το ’22 να αλλάξουν τα πράγματα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τώρα, ο τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης είπε ότι «κάποιες ανακοινώσεις τη Δευτέρα μας ανακούφισαν γιατί τουλάχιστον θα δουλεύαμε την Πρωτοχρονιά. Και τη μεθεπόμενη μέρα, άλλαξε τελείως το πλάνο.

Εγώ είμαι ο πρώτος που λέει ότι μέσα στα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπ δε μπορεί να υπάρξει έλεγχος. Υπάρχει υπερμετάδοση. Αλλά είχαμε ακούσει πολλές υποσχέσεις ότι μέσω των εμβολιασμών, μέσω της προσοχής, δε θα ξανακλείναμε ποτέ» τόνισε.