Στην περίπτωση που το κέντρο της Αθήνας σας πέφτει πολύβουο και θορυβώδες, γύρω από αυτό υπάρχουν γειτονιές και συνοικίες που διαθέτουν γευστικές προτάσεις- έκπληξη. Πολύγωνο, Πετράλωνα, Κουκάκι, Μεταξουργείο είναι κάποιες από τις περιοχές πέριξ του κέντρου που θα βρείτε νόστιμα μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια για μια απολαυστική έξοδο.

Κορόβα

Σύγχρονο καφενείο στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 93-95) με όνομα εμπνευσμένο από το κλασικό στέκι του πρωταγωνιστικού καστ της ταινίας του Κιούμπρικ «Το κουρδιστό πορτοκάλι». Πρωτότυποι μεζέδες συνοδεύονται ιδανικά με τσίπουρο, σε έναν χώρο που ξεχωρίζει για το φιλικό του περιβάλλον και την χαλαρή ατμόσφαιρα.

Κούβελος

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητάς του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.

Η ταβέρνα του Αξώτη

Ταβέρνα Αξώτη

Για περισσότερα από 60 χρόνια όσοι είναι γνώστες του καλού φαγητού, ξέρουν πολύ καλά που να απευθυνθούν για νόστιμο φαγητό και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η ταβέρνα του Αξώτη συναντάται στο ίδιο σημείο στο Πολύγωνο (Παπαρσένη 15) από τότε που πρωτολειτούργησε και φημίζεται ιδιαιτέρως για το βαρελίσιο κρασί που φτιάχνουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες της ταβέρνας (εγγόνια του ιδρυτή της ταβέρνας), η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της ως οινοπωλείο. Στα της κουζίνας ζουμερό μπιφτέκι, όπως πρέπει ψημένο παϊδάκι και φρεσκοκομμένες πατάτες στις κορυφαίες επιλογές.

Βόλτα

Από τα πιο φιλικά και παρεΐστικα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, η Βόλτα (Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών) ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για την value for money φιλοσοφία της. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο πρωταγωνιστούν στα πιάτα- έκπληξη του καταλόγου.

Κυβέλη

Κυβέλη

Σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες στην Κυψέλη, εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο Κυψέλη αποτελεί στέκι, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των μερακλήδων που γνωρίζουν ότι εδώ θα φάνε και θα χορτάσουν με την ψυχή τους. Φιλικό περιβάλλον και οικεία ατμόσφαιρα σε έναν ανεπιτήδευτο χώρο, που δίνει έμφαση στη γεύση και την ποιότητα των πιάτων του. Τηγανιά από συκώτι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου κ.α. βάζουν σε πειρασμό.

Σεϋχέλλες

Από τα καθιερωμένα στέκια πια του Μεταξουργείου, πάνω στην πλατεία Αυδή. Οι Σεϋχέλλες με το εξωτικό όνομα που ταξιδεύει σε μέρη μακρινά, επιμένουν ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι το μενού τους είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα, με ελληνικές πρώτες ύλες επιλεγμένες από διάφορα σημεία της χώρας, με πιάτα που ανανεώνονται βάσει των διαθέσιμων πρώτων υλών της κάθε εποχής. Σημείο- σταθμός, ωστόσο, οι διάσημες παραρδέλες με τον καβουρμά.

Καραβίτης

Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων η ταβέρνα του Καραβίτη οποία αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.