Οι KollektivA είχαν δηλώσει πως η εμφάνισή τους στο Fuzz, ήταν μια συναυλία-ορόσημο για τη μέχρι τώρα πορεία τους, η σημαντικότερη και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής live εμφάνισή τους. Και δεν μπορούν παρά να νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα.

«Ευχαριστούμε! Το γεμάτο Fuzz ήταν η πιο συγκινητική στιγμή, της ως τώρα πορείας μας», έγραψαν οι KollektivA στη σελίδα τους. «Μια στιγμή πολύ σημαντική για εμάς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και φυσικά για αυτό ευθύνεστε όλοι εσείς που μας στηρίζετε σε κάθε μας βήμα!»

Αλλά ας αφήσουμε αυτούς που βρέθηκαν το βράδυ της 7ης Μαρτίου στο Fuzz, να δώσουν μια μικρή γεύση για το live και το κλίμα που επικράτησε:

«Ελληνική ροκ σκηνή; Ναι, υπάρχει και δημιουργεί. Μια σκηνή που πλημμύρισε με αντιφασιστικά λόγια κι επαναστατικά βλέμματα… Με δικά τους κομμάτια από την “Μπαλάντα της φυλακής” αλλά και εξαιρετικά covers (…) και πολιτικά τραγούδια (…) μπήκαν στη σκηνή για να θυμίσουν παλιούς αγώνες και να εμπνεύσουν νέους», γράφει το e-tetradio.gr.

Και το musiccorner.gr συμπληρώνει: «Οι KollektivA τα έσπασαν στο Fuzz! Όταν ο Μάνος Ξυδούς αναβάπτισε αυτούς τους έξι τύπους, μάλλον ήξερε ότι είναι άξιοι της εμπιστοσύνης του, μάλλον είδε ότι στα χρόνια που θα ακολουθήσουν το ελληνικό ροκ θα τους χρειαστεί για να αφουγκραστούν τα ακροαστικά μιας κοινωνίας που βαριανασαίνει. Η ενέργεια των KollektivA έχει πλημμυρίσει το γεμάτο από κόσμο Fuzz, κόσμο κάθε ηλικίας που δεν επέτρεψε σε κανέναν να ακρωτηριάσει τη σκέψη του, να ναρκώσει την πίστη του για μια κοινωνία μακριά από ανισότητες».

Σύμφωνα με το hardmusic.gr: «Εκτός από το δικό τους ρεπερτόριο όπου την τιμητική τους είχαν φυσικά τα πιο πρόσφατα “Η Μπαλάντα της Φυλακής” και “The Re.Vol.ution Sessions”, με τα “Νόμος είναι” και “Ο δρόμος που τραβάω” να χαίρουν θερμότατης υποδοχής από τον κόσμο, φωτιά στη σκηνή έβαλαν διασκευές από Audioslave, System Of A Down, Rage Against The Machine, Magic De Spell ενώ ωραία “παντρεύτηκαν” τα “Bella chiao”, “Bandierra Rossa” και “Anarchy in U.K” των Sex Pistols… Αυτό που μένει είναι πως είδα το κοινό των Kollektiva να το καταδιασκεδάζει! Βλέπω αυτή τη βραδιά ως ένα σκαλοπάτι για ένα συγκρότημα το οποίο μας αναγκάζει με τη δουλειά, το ήθος, τη συνέπεια και τα πιστεύω του(/μας) να βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη σε οτιδήποτε το αφορά. Προς τιμήν τους είναι και μπράβο τους!»

Τέλος το musicom.gr διαπιστώνει: «Ο ορισμός λέει ότι κολεκτίβα είναι ένα σύνολο ατόμων που δουλεύουν μαζί σε ένα κοινό έργο, χωρίς να βασίζονται σε εσωτερικές ιεραρχίες. Αυτό ακριβώς είδα το Σάββατο. Έξι ανθρώπους που “δούλευαν” μαζί πάνω στη σκηνή. (…) Έβλεπες ένα ομοιογενές σύνολο στη σκηνή και δε γινόταν να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από πάνω τους, όσο ένιωθες το σώμα σου να “λύνεται” και να κινείται στο ρυθμό, ενώ τραγούδι με το τραγούδι αισθανόσουν τη φωνή σου να βγαίνει όλο και πιο δυνατά! Η ενέργεια που μας έδωσαν και -ελπίζω να- τους δώσαμε, είναι δύναμη. Φάνηκε στα μάτια τους. Φάνηκε στα μάτια μας όταν τελείωσε το live κι έλαμπαν από χαρά.

Το Σάββατο το βράδυ έδιωξα 15 χρόνια από την πλάτη μου κι ένιωσα πάλι τον “Απρίλη” στην ψυχή μου… γιατί ήμουν πάλι έφηβη και χόρευα και τραγουδούσα χωρίς να με νοιάζει τι θα πουν οι διπλανοί μου που ενώ ήμουν ολομόναχη πέρναγα καλά… γιατί γύρισα σπίτι και είχα πάλι αυτό το “ξαλάφρωμα” στην καρδιά μου κι είχα πετάξει την κατάρα της καθημερινότητας… γιατί ένιωθα να πετάω όπως είχε ανοιχτά τα χέρια του ο Θανάσης και άκουγα τους χτύπους της καρδιάς μου στο ρυθμικό χειροκρότημα… γιατί είδα ένα ουράνιο τόξο να βγαίνει στη μουσική σκηνή μας».

Μέχρι το επόμενο εκρηκτικό live των KollektivA, δείτε ένα μικρό βίντεο από χαρακτηριστικές στιγμές του live στο Fuzz…

site: http://www.kollektiva.net
Facebook: https://www.facebook.com/KollektivA.gr
Twitter: https://twitter.com/KollektivA_net
YouTube Channel: https://www.youtube.com/TheFemdBand
Spotify «The Revolusion Sessions»: http://goo.gl/ulUKlV