Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας συνεχώς εξελίσσεται, με την έμφαση να δίνεται ακόμη και σε ένα από τα πιο κοινά σνακ. Το σάντουιτς ανάγεται πια σε τέχνη και στα στέκια που θα βρείς παρακάτω στο κέντρο της Αθήνας θα δοκιμάσεις κάποια από τα πιο ευφάνταστα και με δημιουργικούς συνδυασμούς σε όλη την πόλη.

Po’ Boys

Αμερικάνικο εστιατόριο στη γειτονιά του Ψυρρή (Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου) με τις γεύσεις του να ταξιδεύουν στον αμερικάνικο νότο. Εδώ θα απολαύσεις παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές και αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ σε ψωμάκι, θεϊκό και ακαταμάχητο. Ξεχωριστή θέση στο μενού έχουν και οι μπύρες, οι οποίες συνοδεύουν ιδανικά τις μπάρμπεκιου προτάσεις της κουζίνας.

The Black Salami

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην Αθήνα, για ασύλληπτο σάντουιτς σε αέρινο ψωμάκι που παρασκευάζεται στην κουζίνα του. Γι’ αυτό άλλωστε συστήνεται και ως microbakery, λόγω της περιορισμένης παραγωγής του σε ψωμάκια. Εκτός από τα σάντουιτς, το brunch του θεωρείται κορυφαίο με τον καγιανά και τα αβγά μπένεντικτ να κλέβουν τις εντυπώσεις. Βρίσκεται στα Εξάρχεια, στη συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με τη Μεθώνης.

Taking Breads

Επίσης στα Εξάρχεια, το Taking Breads (Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάνη) έχει απασχολήσει τους λάτρεις του street food εδώ και καιρό. Τα σάντουιτς που θα βρεις εδώ παρασκευάζονται, κατ’ αποκλειστικότητα με πρώτες ύλες που παράγονται στην κουζίνα του χειροποίητα. Satay (χοιρινό σούβλας, λάχανο, καρότο, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιανδρος, sauce Satay), Oldschool (αρνί σούβλας, πίκλες, iceberg, καραμελωμένο κρεμμύδι, sauce μουστάρδα-μέλι) και Cheeseburger (Cheddar, iceberg, πίκλες, ντομάτα, T/B sauce) στα όσα σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις.

Guarantee

Guarantee

Ο ορισμός του gourmet σάντουιτς βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του στο Guarantee στο Κουκάκι (Βεΐκου 41). Περισσότερα από 25 διαφορετικά είδη αλλαντικών και τυριών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, χειροποίητες σάλτσες, 5-6 ποικιλίες ψωμιού από επιλεγμένους τοπικούς φούρνους και άλλα προϊόντα (χειροποίητα μπιφτέκια, φιλεταρισμένος σολομός κ.α.) βρίσκονται στη διάθεσή σου για να φτιάξεις ένα σάντουιτς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Big Mouth

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του σάντουιτς στο κέντρο, το Big Mouth (Πραξιτέλους 20) σερβίρει κολασμένα σάντουιτς με όποια πρώτη ύλη σου κάνει το κλικ από τη βιτρίνα. Για ένα γρήγορο αλλά σίγουρα χορταστικό γεύμα στο χέρι, το ψωμάκι ψήνεται σε φέτες στο γκριλ κάνοντάς το μοναδικό και ακαταμάχητο.

Smash’ n Bun

Ενώ η δημιουργία του Smash’ n Bun επί της Πατριάρχου Ιωακείμ (νο 48) στο Κολωνάκι επικεντρώθηκε γύρω από τα ζουμερά burger με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου, ο γνωστός σεφ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι του σάντουιτς, με τις εντυπώσεις να κλέβει το αέρινο ψωμάκι του. Δοκίμασε το grilled cheese σάντουιτς σε χειροποίητο sourdough ψωμί με κρυφό μιξ τυριών και βούτυρο, αλλά και το hot korean chick με τραγανά κομμάτια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, kimchee slow, πίκλες και μαγιονέζα ντιζόν με σκόρδο.