Στα παγωμένα νερά της Σκωτίας, ένα αλιευτικό σκάφος βυθίζεται κάτω από παράξενες συνθήκες, την ώρα που πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ένας ύποπτος θάνατος λαμβάνει χώρα μέσα σε βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο. Η έρευνα τόσο εντός όσο και εκτός του σκάφους, θα ταράξει τις σχέσεις των υπηρεσιών ασφαλείας και θα τις φέρει στα πρόθυρα της ευθείας αντιπαράθεσης.

Με την γνώριμη σφραγίδα ποιότητας του BBC, η βρετανική τηλεόραση μας προσφέρει μία απολαυστική σειρά 6 επεισοδίων με καλοδουλεμένο σενάριο που επιτρέπει στο ενδιαφέρον να διατηρείται αμείωτο μέχρι το τέλος.

Η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του υποβρυχίου, η έντονη αίσθηση της απειλής, η έλλειψη εμπιστοσύνης και τα πολλά μυστικά των μελών του πληρώματος αποτελούν τα βασικά εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η πρωταγωνίστρια μέχρι να φτάσει στην επίλυση της υπόθεσης.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Οι δημιουργοί της σειράς τοποθέτησαν την δράση ισομερώς σε βυθό και στεριά, ενώ φρόντισαν σχολαστικά ώστε το κλείσιμο του κάθε επεισοδίου να τηρεί απόλυτα τους κανόνες ενός cliffhanger το οποίο σέβεται τον εαυτό του.

«Σφτιχτοδεμένο», σκοτεινό και ενίοτε αποπνικτικό, το Vigil συνδυάζει επιδέξια τόσο αστυνομική όσο και κατασκοπική πλοκή, χωρίς να του λείπουν οι απαραίτητες πολιτικές «πινελιές».