Έσπασε τα ταμεία το 2019 η ταινία «Joker», με τον Χοακίν Φίνιξ να ενσαρκώνει τον εμβληματικό κακό της DC. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας σε όλο τον πλανήτη, έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται εάν πρόκειται να δούμε στη μεγάλη οθόνη ένα σίκουελ με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Το κρίσιμο αυτό ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ψυχαγωγίας «The Playlist». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χοακίν Φίνιξ περιέγραψε τον εμβληματικό χαρακτήρα ως «έναν ενδιαφέροντα τύπο», δηλώνοντας ότι «υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτόν τον τύπο και θα μπορούσαμε [να τον εξερευνήσουμε] περισσότερο. Αλλά αν θα το κάνουμε ποτέ; Δεν ξέρω».

Χοακίν Φίνιξ: Για την ερμηνεία του ο Αμερικανός ηθοποιός τιμήθηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς κυκλοφόρησε το 2019 με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Για την ερμηνεία του ο Αμερικανός ηθοποιός τιμήθηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, υποδυόμενος τον Άρθουρ Φλεκ aka Joker, έναν αποτυχημένο κλόουν και stand-up comedian, ο οποίος βυθίζεται στην παραφροσύνη και τη βία.

Ο δημιουργός του «Joker», Τοντ Φίλιπς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να δουλεύει πάνω σε σενάριο για το σίκουελ της ταινίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τhe Hollywood Reporter», με θέμα τους ισχυρότερους δικηγόρους του Χόλιγουντ. Στο κείμενο αναφέρεται ο δικηγόρος Ουόρεν Ντερν, στου οποίου το πελατολόγιο βρίσκεται ο Φίλιπς. Γράφει ότι «ο Τοντ Φίλιπς έκλεισε συμφωνία να γράψει σε συνεργασία το σενάριο του επόμενου Joker».

Πολλά μέσα αναφέρουν επίσης ότι η «Warner Brothers» έχει προγραμματίσει και σχεδιάζει ένα σίκουελ του Joker.