Καθιερωμένα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία στρώνουν τραπέζια σε πλατείες της πόλης και όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός σας υποδέχονται έξω. Για τα απογεύματα και τα βράδια της εβδομάδας ή τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, εσείς επιλέξτε την πλατεία που σας κάνει περισσότερο κλικ και τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ειδικούς. Γνωρίζουν, άλλωστε, πώς να σας κακομάθουν με τα νόστιμα μεζεδάκια του.

Πετραλώνι

Πετραλώνι

Φιλικό γευστικό στέκι στα Κάτω Πετράλωνα, στην Πλατεία Ηούς, σε κοντινή, μάλιστα, απόσταση από τον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων. Με φιλοσοφία μεζεδοπωλείου- ουζερί της γειτονιάς σερβίρει οικείο και νόστιμο φαγητό και κερδίζει αμέσως το κοινό με την ζεστή ατμόσφαιρά του. Οι προσιτές τιμές και η πληθώρα γεύσεων, συγκαταλέγονται στα συν. Μεταξύ άλλων δοκιμάστε χοιρινό κότσι, πιτάκια με παστουρμά, ντολμαδάκια. Συνοδέψτε ιδανικά με κρητική ρακή, ούζο Μυτιλήνης ή τσίπουρο Τυρνάβου και κρασί Λήμνου.

Κυβέλη

Κυβέλη

Σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες στην Κυψέλη, εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο Κυβέλη αποτελεί στέκι, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των μερακλήδων που γνωρίζουν ότι εδώ θα φάνε και θα χορτάσουν με την ψυχή τους. Φιλικό περιβάλλον και οικεία ατμόσφαιρα σε έναν ανεπιτήδευτο χώρο, που δίνει έμφαση στη γεύση και την ποιότητα των πιάτων του. Τηγανιά από συκώτι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου κ.α. βάζουν σε πειρασμό.

Κατσούρμπος

Κατσούρμπος

Αν θέλετε να μυηθείτε στις γεύσεις της Κρήτης, τότε ο Κατσούρμπος στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι θα αναδειχθεί σίγουρα σε στέκι σας. Εδώ την τιμητική της έχει η αυθεντική κρητική κουζίνα, με πιάτα- ορόσημα για την γαστρονομία της αγαπημένης Μεγαλονήσου. Όλα παρασκευάζονται με πρώτες ύλες της Κρήτης, από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς. Στα πιάτα- σταρ του καταλόγου το αρνάκι τσιγαριαστό, οι κοχλιοί μπουμπουριστοί, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί και το γαμοπίλαφο.

Σεϋχέλλες

Μεζεδοπωλείο Σεϋχέλλες

Από τα καθιερωμένα στέκια πια του Μεταξουργείου, πάνω στην πλατεία Αυδή. Οι Σεϋχέλλες με το εξωτικό όνομα που ταξιδεύει σε μέρη μακρινά, επιμένουν ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι το μενού τους είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα, με ελληνικές πρώτες ύλες επιλεγμένες από διάφορα σημεία της χώρας και πιάτα που ανανεώνονται βάσει των διαθέσιμων πρώτων υλών της κάθε εποχής. Σημείο- σταθμός, ωστόσο, οι διάσημες παραρδέλες με τον καβουρμά.