Δεν είναι λίγες οι φορές που ηθοποιοί έχουν ταυτίσει το όνομά τους με εμβληματικούς ρόλους τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην τηλεόραση. Και ενώ τις περισσότερες φορές η σχέση του εκάστοτε ηθοποιού με έναν συγκεκριμένο ρόλο ακολουθεί την πορεία της, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές έχουν ζητήσει από τους παραγωγούς ταινιών και τηλεοπτικών σειρών να τους «πεθάνουν».

Χάρισον Φορντ- Star Wars: Η Επιστροφή των Τζεντάι

Πριν πάρει μέρος στην ταινία του franchise Star Wars: Η επιστροφή των Τζεντάι, ο Χάρισον Φορντ εξέφρασε την επιθυμία του να δει τον Χαν Σόλο να πεθαίνει κατά την τελευταία δόση της αρχικής τριλογίας του Star Wars. Αλλά ο Τζορτζ Λούκας διαφώνησε με τον Φορντ. Ωστόσο, περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, ο Φορντ επιτέλους είδε το τέλος του Χαν Σόλο στο Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει. Σε σχετική ερώτηση από το Entertainment Weekly, ο Φορντ παραδέχτηκε ότι ο θάνατος του χαρακτήρα έκανε μια καλύτερη ταινία.

«Νομίζω ότι είναι μια κατάλληλη χρήση του χαρακτήρα. Υποστηρίζω ότι ο Χαν Σόλο έπρεπε να πεθάνει εδώ και περίπου 30 χρόνια, όχι επειδή με κούρασε ή επειδή ήταν βαρετός, αλλά η θυσία του για τους άλλους χαρακτήρες θα έδινε βαρύτητα και συναισθηματικό βάρος».

Σόφι Τέρνερ- Game of Thrones

Η Σόφι Τέρνερ ήθελε τον χαρακτήρα της στο Game of Thrones, Sansa Stark, να σκοτωθεί πριν τελειώσει η σειρά -γιατί ήθελε ο χαρακτήρας της να πεθάνει με έναν αξέχαστο και συγκλονιστικό τρόπο. «Δεν θέλω να επιβιώσω», είχε πει η Τέρνερ στη Wall Street Journal το 2016. «Αν βρίσκεστε στο Game of Thrones και δεν έχετε μια ωραία σκηνή θανάτου, τότε ποιο είναι το νόημα;», συμπλήρωσε.

Σάμιουελ Λ. Τζάκσον- Βαθιά άγρια θάλασσα

Ο θάνατος του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον στο Βαθιά άγρια θάλασσα είναι μια από τις μεγαλύτερες εξόδους χαρακτήρων στην ιστορία του κινηματογράφου, με έναν τεράστιο καρχαρία να τον καταβροχθίζει εντελώς απροσδόκητα. Ο Τζάκσον ήταν πάντα έτοιμος να πεθάνει, αλλά στο αρχικό σενάριο ο χαρακτήρας κατάφερε να φτάσει στο τέλος της ομιλίας του πριν συμβεί. Ο ίδιος όμως παρακαλούσε τον σκηνοθέτη Ρένι Χάρλιν: «Ρένι, διάβασες αυτόν τον διάλογο; Δεν θέλω να το πω». Η ομάδα εφέ πρότεινε λύσεις που περιελάμβαναν τη δολοφονία του χαρακτήρα νωρίτερα, με τον Τζάκσον να αποφασίζει: «Ναι, δεν είμαι ευχαριστημένος. Απλά σκότωσέ με. Όσο πιο γρήγορα με σκοτώσεις, τόσο πιο ευτυχισμένος θα είμαι». Διαφορετικές περικοπές συντάχθηκαν, με την απότομη έκδοση του θανάτου να αποτελεί και την καλύτερη εκδοχή. Ο Τζάκσον ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντάς τον «τον καλύτερο θάνατο που έγινε ποτέ».

Τσάιλερ Λέι- Greys Anatomy

Η Τσάιλερ Λέι πέρασε πέντε χρόνια παίζοντας την Lexie Grey στο Grey’s Anatomy προτού ο χαρακτήρας της σκοτωθεί απροσδόκητα στο προτελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν 8. Η έξοδός της από το επιτυχημένο ιατρικό δράμα ήταν κάτι που η ίδια ήθελε, καθώς ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της. «Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση”, είπε η σεναριογράφος της σειράς, Σόντα Ριμς. «Αλλά ήταν μια απόφαση που πήραμε μαζί με την Τσάιλερ. Είχαμε πολλή στοχαστική συζήτηση για αυτό και τελικά αποφασίσαμε και οι δύο ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τελειώσει το ταξίδι του χαρακτήρα της».