Τέσσερις νέες ταινίες και μία επανέκδοση κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη, ανοίγοντας την πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου. «Οι Κουνιάδοι» του Τόνιο Λόπεζ, είναι η κωμωδία που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση μετά τις αρκετά δυσάρεστες ημέρες που μόλις αφήσαμε πίσω.

Οι Κουνιάδοι (Brothers in Law)

Κωμωδία, 92΄

Σκηνοθεσία: Τόνιο Λόπεζ

Πρωταγωνιστούν: Σοσέ Α. Τουρινιάν, Μιγκέλ ντε Λίρα, Φεντερίκο Πέρες Ρέι, Έυα Φερνάντες, Μαρία Βάθκες

Οι κουνιάδοι Εντουάρντο και Σαμπόνις, παντρεμένοι με δύο αδελφές, τα έχουν θαλασσώσει επιχειρηματικά και χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Πολλά χρήματα. Είναι ο Σαμπόνις που, σε μία κρίση θυμού, βρίσκει τη λύση στην απαγωγή του Μοντέστο, του κουνιάδου της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους εξαπάτησε. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αλίσια δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για τον κουνιάδο της. Τελικά, ο ίδιος ο Μοντέστο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο για να σωθεί το οικογενειακό οινοποιείο του Εντουάρτο και του Σαμπόνις. Οι τρεις άντρες τα ρισκάρουν όλα, αλλά όπως λέει ο Σαμπόνις «τι μπορεί να στραβώσει, τώρα πια;»

Η Γεύση της Απιστίας (A Taste of Hunger)

Αισθηματική, 100΄

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπόε

Πρωταγωνιστούν: Νίκολαϊ Κόστερ-Βαλντάου, Κατρίνε Γκρέις-Ροσένταλ

Έρωτας, πάθος, ψέμα, προδοσία: Τα υλικά για την πιο γκουρμέ ιστορία αγάπης. Ένα ζευγάρι θα κάνει τα πάντα για να κυνηγήσει το όνειρο του. Στο δρόμο για την επιτυχία όμως θα πρέπει να θυσιάσει πολλά…

Το Καλοκαίρι του ’85 (Été 85)

Δραματική, 100΄

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Πρωταγωνιστούν: Φελίξ Λεφέμπρ, Μπενζαμέν Βουαζέν, Φιλιπίν Βελζ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Μελβίλ Πουπό

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist (Twist)

Δράσης, 88΄

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Όουεν

Πρωταγωνιστούν: Ράφερτι Λο, Μάικλ Κέιν, Λένα Χέντι, Ρίτα Όρα

Ο Όλιβερ είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στους σύγχρονους δρόμους του Λονδίνου. Μία τυχαία συνάντηση με μια συμμορία απατεώνων ωθεί τον Όλιβερ να ληστέψει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο. Η κλασσική ιστορία του Ντίκενς σε μία νέα, σύγχρονη και πολύ μοντέρνα εκδοχή.

Τα 400 Χτυπήματα (Les Quatre Cents Coups)

Δραματική, 99΄

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό

Πρωταγωνιστούν: Ζαν-Πιερ Λεό, Κλερ Μοριέ, Αλμπέρ Ρεμί, Γκι Ντεκόμπλ

Το «faire les 400 coups» είναι μια γαλλική έκφραση που σημαίνει «κάνω κάθε είδους αταξία χωρίς να τηρώ τους νόμους και τους κανόνες». Όταν ο δεκατριάχρονος Αντουάν τιμωρείται άδικα στο σχολείο από τον καθηγητή του, αποφασίζει να ακολουθήσει τον φίλο του Ρενέ και να κάνουν κοπάνα, αλλά στο τέλος της διασκεδαστικής του μέρας αναγκάζεται να επιστρέψει στους κυκλοθυμικούς και μη-διαθέσιμους γονείς του.

Τα πράγματα χειροτερεύουν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι, κι ο Αντουάν για να χρηματοδοτήσει την απόπειρά του να το σκάσει κλέβει μια γραφομηχανή από το γραφείο του πατριού του, καταλήγοντας σε ένα αναμορφωτήριο απ’ όπου το σκάει τρέχοντας, μέχρι να δει για πρώτη φορά τον ωκεανό.