Τέσσερις νέες ταινίες και δύο κλασικές επανεκδόσεις κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ξεχάσουμε ότι εν μέσω καλοκαιριού βρισκόμαστε ακόμη στο κλεινόν άστυ. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς υποδύεται έναν βρετανό επιχειρηματία, που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ενώ οι Μάκης Παπαδημητρίου και Μιχάλης Σαράντης μας προσφέρουν μια απίστευτη ταινία δρόμου, υπό την σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Μπαβέλλα.

Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου (The Courier)

Κατασκοπική- δράσης, 111΄

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Κουκ

Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μεράμπ Νινιτζέ, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, Τζέσι Μπάκλει

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αφορά στην ιστορία ενός βρετανού επιχειρηματία, του Wynne  που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Κανένας (Nobody)

Αστυνομική 92΄

Σκηνοθεσία: Ιλια Ναϊσούλερ, Ντέρεκ Κόλσνταντ

Πρωταγωνιστούν: Μπομπ Όντενκερκ, Κόνι Νίλσεν

Μερικές φορές, ο άνθρωπος που περνάει απαρατήρητος είναι και ο πιο επικίνδυνος. Ο βραβευμένος με Emmy, Μπομπ Όντενκερκ πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Χατς Μάνσελ, ενός υποτιμημένου και παραγκωνισμένου πατέρα και συζύγου, ο οποίος δέχεται τα χτυπήματα της ζωής χωρίς να αντιδρά. Ο Κανένας. Όταν δύο ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του ένα βράδυ, ο Χατς δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία.

Ο έφηβος γιος του, ο Μπλέικ, απογοητεύεται και η σύζυγός του, η Μπέκα δείχνει να απομακρύνεται. Ο απόηχος του συμβάντος έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπιεσμένη οργή του Χατς, καθώς θα του ξεκλειδώσει ένστικτα και θα τον στείλει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο θα ανασύρει σκοτεινά μυστικά και φονικές δεξιότητες. Μέσα σε ένα μπαράζ από γροθιές, σφαίρες και λάστιχα που καίνε την άσφαλτο, ο Χατς καλείται να σώσει την οικογένειά του από έναν επικίνδυνο αντίπαλο και να διασφαλίσει ότι κανείς στο εξής δεν θα τον υποτιμήσει ως «κανένα».

Μια Φορά κι Έναν Καιρό (Come Away)

Οικογενειακή, 94΄

Σκηνοθεσία: Μπρέντα Τσάπμαν

Πρωταγωνιστούν:  Ντέιβιντ Ογιελόβο, Ανα Τσάνσελορ, Αντζελίνα Τζολί, Μάικλ Κέιν

Δύο από τα πιο διάσημα παραμύθια όλων των εποχών: της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και του «Πίτερ Παν» ενώνονται σε ένα υποθετικό και άκρως εντυπωσιακό πρίκουελ  από την βραβευμένη με Όσκαρ για το animation «Brave», Brenda Chapman.

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ (In the Strange Pursuit of Laura Durand)

Κωμωδία, 98΄

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας

Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άννα Καλαϊτζίδου, Υβόννη Μαλτέζου,  Αλέξανδρος Λογοθέτης, Νίκος Χατζόπουλος, Ηλίας Κουνέλας, Μαίρη Μηνά, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Μπουσούνης, Αναστασία Πλέλλη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά και ο Δάνης Κατρανίδης

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο τα βγάζουν πέρα όπως μπορούν, με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν ή με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας που εισπράττει ο Χρήστος.

Τους δυο ήρωες ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας που μοιράζονται για την Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα στη ζωή τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην τύχη τους και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν την αναζήτηση της χαμένης Λώρα.

Καζαμπλάνκα (Casablanca)

Σινεφίλ, 102΄

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ

Πρωταγωνιστούν: Χαμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Πίτερ Λόρι, Πολ Χένραϊντ

Την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κυνικός και μοναχικός Ρικ Μπλέιν βρίσκεται στην εξωτική Καζαμπλάνκα και είναι ιδιοκτήτης του πιο δημοφιλούς καφέ της πόλης. Η ζωή του ανατρέπεται όταν ξανασυναντάει, μέσα από μια σειρά τυχαίων γεγονότων, την Ίλσα, τη γυναίκα που χρόνια πριν τον είχε πληγώσει βαθιά, όταν τον εγκατέλειψε στο Παρίσι χωρίς εξηγήσεις. Όμως η Ίλσα τώρα ζητάει τη βοήθειά του. Δεν είναι πια μόνη της, αλλά μαζί με τον άντρα της, και τους αναζητούν οι Γερμανοί. Ο Ρικ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διεκδικήσει ξανά τον μεγάλο του έρωτα ή θα τον θυσιάσει αυτή τη φορά για χάρη ενός ανώτερου σκοπού.

Λαγωνικό 24 Καρατίων (A Shot in the Dark)

Κωμωδία, 102΄

Σκηνοθεσία: Μπλέικ Έντουαρντς

Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Σέλερς, Χέρμπερτ Λομ, Έλκε Σόμερ, Τζορτζ Σάντερς

O επιθεωρητής Κλουζό  καλείται να ερευνήσει μια δολοφονία στην εξοχική κατοικία ενός εκατομμυριούχου. Εκεί, καθώς η μία δολοφονία διαδέχεται την άλλη, όλα τα στοιχεία δείχνουν ως ένοχη την όμορφη νεαρή υπηρέτρια, όμως ο Κλουζό είναι γοητευμένος από την παρουσία της και πεπεισμένος για την αθωότητά της! Η σιγουριά του είναι τέτοια που προσπερνά αδιάφορα κάθε στοιχείο που αποδεικνύει το αντίθετο, φέρνοντας τον προϊστάμενό του αρχιεπιθεωρητή Ντρέιφους στα όρια της τρέλας. Όμως τα προφανή αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι τελικά αυτά που θα οδηγήσουν στον πραγματικό ένοχο.