Το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Loft του Collage στην πλατεία Καπνικαρέας 3, στο Μοναστηράκι, η ατομική έκθεση της Παγώνας Κανέλλου με τίτλο «Η αρχιτεκτονική με τη ματιά ενός παιδιού».

Η εικαστική άποψη των έργων τής αρχιτέκτονα και ζωγράφου είναι επηρεασμένη από τις μνήμες των παιδικών της χρόνων. Η γειτονιά που μεγάλωσε με τις αυλές, τα γιασεμιά, τα πολύχρωμα γεράνια, τα χαμηλά σπίτια με τον πέτρινο μαντρότοιχο, τα ξύλινα παντζούρια και τις μεγάλες παλιές σιδερένιες αυλόπορτες, γίνεται τόπος αναζήτησης του χθες και του σήμερα.

Μέσα από ένα παζλ διαφορετικών και ασυνήθιστων υλικών, χρώματος και εικόνας, διαλέγει τα πιο ενδιαφέροντα μέρη από παλιές μεταλλικές και ξύλινες αυλόπορτες και συνθέτει εικαστικά αντικείμενα, που προκαλούν τη νοσταλγία για τις παλιές γειτονιές και τα ξένοιαστα παιχνίδια των παιδιών στις αυλές, τους δρόμους και τις αλάνες της Αθήνας. Όπως αναφέρει η ίδια «τα έργα μου αποπνέουν μια νοσταλγική νότα, που είναι παράλληλα αισιόδοξη, εμπνέονται από τα παιδικά χρόνια της αθωότητας και την παιδικότητα που διατηρώ η ίδια μέσα μου».

Η έκθεση αποτελείται από έργα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, στα οποία η δημιουργός παρουσιάζει στοιχεία και βιώματα μιας περασμένης εποχής, μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και χαράς, όπως τις ζήσαμε τότε σαν παιδιά και έμειναν χαραγμένες στη μνήμη μας.

Στην έκθεση συμμετέχει φιλικά η εικαστική καλλιτέχνης Αλεξάνδρα Παλάσκα-Χελιώτη, ενώ τη σκηνοθεσία και παραγωγή της έκθεσης έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Ασλάνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2014, και τις ώρες 12:00 το μεσημέρι έως 10:00 το βράδυ.

Τις ημέρες της έκθεσης θα προβάλλεται στην αίθουσα τέχνης Loft, βίντεο με τον τίτλο «Παιδικές Αναμνήσεις» που θα πλαισιώνεται ηχητικά από τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε, χορέψαμε στα πάρτι, ερωτευτήκαμε…

Και λίγα λόγια για την δημιουργό: Η Παγώνα Κανέλλου είναι αναγνωρισμένη αρχιτέκτονας και ζωγράφος, έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.