«Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν ότι το άψυχο κορμί του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια έμελλε να μείνει άταφο επί 20 ολόκληρες ημέρες, πως ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης σφάχτηκε από έναν τζογαδόρο επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες ή ότι ακόμη και σήμερα φυλάσσεται σε μουσείο της Αθήνας το κομμένο αυτί και η παλάμη του φονιά που αφαίρεσε τη ζωή του βασιλιά Γεώργιου Α΄ το 1913;»

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που παρουσιάζονται στο αποκαλυπτικό βιβλίο του βραβευμένου δημοσιογράφου και ιστορικού Γεώργιου Σαρρή υπό τον τίτλο «Πολιτικές Δολοφονίες στην Ελλάδα – Από τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στον μουσικό Παύλο Φύσσα» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Οξύ».

Το Newsbeast δίνει την ευκαιρία σε δέκα τυχερούς αναγνώστες του να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του αποκαλυπτικού βιβλίου, δηλώνοντας συμμετοχή στον διαγωνισμό που τρέχει στο Instragram εδώ.

Στο πόνημα των 256 σελίδων ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορία της βίας με πολιτικό πρόσωπο, διαβάζοντας τεκμηριωμένα και με πληρότητα όλα τα στοιχεία των γνωστών και μη δολοφονιών, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Διατρέχει με άλλα λόγια την ιστορία των τελευταίων 200 ετών μέσω των δολοφονιών που συνέβησαν στον τόπο μας, οι οποίες καταγράφονται με γλαφυρό και εξαιρετικά εύληπτο τρόπο. Ταυτόχρονα, έχοντας περάσει λίγα μόλις χρόνια από την πιο πρόσφατη, αυτή του Παύλου Φύσσα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η εποχή των εγκλημάτων με πολιτικό πρόσημο απέχει αρκετά από το τέλος της.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ: