Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» ξεκίνησαν και η Μιμή Ντενίση βρίσκεται στη Χίο για να ξεκινήσει τη δουλειά! Η ηθοποιός έκανε μία ανάρτηση μπροστά από το αρχοντικό του καπετάν Τσάκου, γνωστού Χιώτη εφοπλιστή, που θα αποτελέσει μέρος του σκηνικού.

«Χίος!!! Από το υπέροχο αυτό νησί αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας μας!! Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Χίου. Όλοι συμμετέχουν σε μια τεράστια Εθνική προσπάθεια !! Μα κ οι κάτοικοι όλοι μαζί. Φιλόξενοι γενναιόδωροι όλοι προσφέρουν κ συνεισφέρουν. Κ φυσικά κ το πανέμορφο Μέγαρο του καπετάν Τσάκου που από αύριο θα είναι το σπίτι της οικογένειας Μπαλτατζή!! Τους ευχαριστώ όλους !! Αγαπώ την Χίο που ελάχιστα γνωρίζουν οι Έλληνες τις ομορφιές της»

Νωρίτερα, η Μιμή Ντενίση έγινε δεκτή με κάθε επισημότητα από τις τοπικές αρχές.  Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου, που στάθηκε αρωγός μαζί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, στα γυρίσματα της ταινίας, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του κινηματογραφικού εγχειρήματος, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει παρακαταθήκη για της επόμενες γενιές.

 «Έχετε ένα νησί  που δεν έχει τη  φήμη που του αξίζει. Έλεγα στον δήμαρχο ότι πρέπει να γίνω νονά του νησιού, όχι πρέσβειρα γιατί έχετε ένα νησί που έχει ιστορία, τραγική ιστορία» τόνισε.