Είναι από αυτές τις σειρές που κέρδισαν το παγκόσμιο κοινό από την πρώτη στιγμή, με το υπέροχο περιεχόμενό της και τα χαρακτηριστικά μηνύματα ανά πάσα κατεύθυνση.

On My Block τη λένε, Στη Γειτονιά Μου είναι ο ελληνικός τίτλος, και αποβιβάστηκε στο Netflix το 2018, μετρώντας ως σήμερα 3 σεζόν. Και μία που θα καταφτάσει.

Τι να δεις στο Netflix αν ψάχνεις σειρά για binge-watching: Ιδανικό το On My Block

Το On My Block είναι μια σειρά των Λόρεν Ιούνγκεριτς, Έντι Γκονζάλες και Τζέρεμι Χαφτ που έκανε πρεμιέρα το 2018, μεταφέροντάς μας σε μια σκληρή γειτονιά του Λος Άντζελες, όπου ζουν τέσσερις φίλοι.

Έξυπνοι, αστείοι και «περπατημένοι» καθώς είναι, αυτοί οι έφηβοι προσπαθούν να επιβιώσουν τόσο στο νέο Λύκειο, όσο και στην κακόφημη συνοικία όπου ζουν.

Εδώ έχουμε μια ξεκαρδιστική εφηβική κωμωδία, που δεν εξαντλείται ωστόσο στο εύκολο γέλιο. Αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι να μιλήσει για τη ζωή στο σχολείο, αλλά για όσα αρχίζουν όταν χτυπήσει το κουδούνι του σχολάσματος.

Το σχολείο δεν είναι παρά ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας, μας λέει, και κοινωνία είναι εδώ μια φτωχή γειτονιά όπου πρωταγωνιστεί η εγκληματικότητα.

Τη θέση τους στον κόσμο προσπαθούν να βρουν αυτά τα τέσσερα 14χρονα (Σιέρα Κάπρι, Τζέισον Τζενάο, Μπρετ Γκρέι, Ντιέγκο Τινόκο), φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες, τους ενώνει όμως κάτι άλλο, κάτι βαθύ.

Πόσο εύκολο είναι όμως να ξεφύγεις από τη μοίρα σου; Μια μοίρα που μοιάζει προδιαγεγραμμένη, όταν τη σφραγίζουν η φτώχεια και η ανέχεια; Και οι εγκληματικές συμμορίες, αλίμονο.

Το On My Block είναι μια σειρά που δεν θες να τελειώσει και ευτυχώς πλέον δεν θα τελειώσει γρήγορα. Οι τρεις σεζόν θα σε καθηλώσουν με τα 28 ημίωρα επεισόδιά τους, μέχρι να καταφτάσει ο 4ος κύκλος.

Η σειρά ανανεώθηκε φέτος από το Netflix και για τέταρτη σεζόν, την οποία περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Ο πρώτος κύκλος έφτασε μάλιστα στο Νο 1 των σειρών του Netflix σε όρους τηλεθέασης.

Άλλα 10 επεισόδια θα φέρει ο νέος -και πιθανότατα τελευταίος- κύκλος της φανταστικής αυτής σειράς ενηλικίωσης, που μας ξεναγεί μέσα στον πόνο και τον όλεθρο κάποιων ζωών.

Από τις οποίες η μόνη διέξοδος είναι ο θρίαμβος. Ο θρίαμβος της θέλησης…