Αν πλέον μια σειρά σήμερα είναι trend τότε αυτή είναι ο Lucifer . Όσοι παρακολουθούμε αυτή την σειρά από την αρχή της νομίζω ότι έχουμε την ίδια ακριβώς επιθυμία ….και δεν είναι άλλη από τα δούμε επιτέλους καλά μαζί τους δυο πρωταγωνιστές Lucifer και Κλόι .

Ακολουθεί το review από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Ξέρετε κάτι; Νομίζω ότι με αυτήν την επιθυμία θα μείνουμε για πάντα . Ναι λοιπόν προκειμένου αυτοί οι δυο να μην μας κάνουν το χατίρι μέχρι και ο θεός κατέβηκε στην γη ..

Ο χειρότερος εφιάλτης του Lucifer βρίσκεται στην γη με σάρκα και οστά . Στο προηγούμενο μισό της σεζόν ο θεός κατέβηκε και έκοψε το σ αγαπώ του Lucifer στην αγαπημένη μας Κλόι … και όταν ο χρόνος ξεκινά ξανά μετά το απρόβλεπτο ξέσπασμα δυνάμεων του Αμάναντιλ ο θεός εξαφανίζεται με τον εγγονό του και τον Lucifer .

Στην αρχή δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ακριβώς έχει κατέβει στην γη όμως φαίνεται να τα έχει κάπως χαμένα κάποιες φορές. Άνθρωποι χορεύουν όποτε εμφανίζεται , ξεχνάει πολλά πράγματα και αυτό μόνο καλό δεν δείχνει να είναι . Όσοι τον γνωρίζουν παγώνουν μπροστά του , μερικοί θα εκραγούν κιόλας 😂,ναι ναι ακριβώς ο καημένος ο Dan γίνεται εκατομμύρια μικρά κομματάκια και συναρμολογείται ξανά . Γιατί ? Για τι άλλο ? Κοιμήθηκε με την γυναίκα του θεού .

Η μοναδική που δείχνει να μην φοβάται είναι η Κλόι που περνάει αμέσως σε επίθεση για το ποσό κακός πατέρας ήταν στον Lucifer . Ένα οικογενειακό δείπνο αργότερα θα έρθει να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό . Ο θεός κάνει τραπέζι για την οικογένεια του και προσπαθεί να κερδίσει τον Lucifer . Το τραπέζι πάει στραβά όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω . Συνεχίζει να προσπαθεί , ακολουθεί τον Lucifer παντού . Γίνεται ένα με την καθημερινότητα του . Διώχνει τον Μιχάηλ από την γη και ο ίδιος αποφασίζει να περάσει και άλλο χρόνο με τα παιδιά του στην γη .

Η Μάζικειν θα τον προσεγγίσει και θα ζητήσει να έχει ψυχή γιατί πιστεύει ότι δεν μπορεί να δεθεί με τους ανθρώπους χωρίς αυτήν . Ο θεός της λέει ότι δεν μπορεί να την βοηθήσει όμως η αλήθεια που δεν της λέει είναι ότι έχει ήδη αναπτύξει ψυχή και έχει δεθεί με τους ανθρώπους . Γενικά σε αυτήν την σεζόν απόλαυσα τον χαρακτήρα της . Είναι όπως πάντα η ίδια σκληρή , τρελή και αδίστακτη Μάζικειν όμως με μικρή διαφορά , Νιώθει .

Ο Dan από την άλλη δεν περνάει καλά σε αυτό το μισό της σεζόν . Γίνεται κομμάτια από τον θεό , τρώει ξύλο , τρώει bulling από τους φίλους του και δυστυχώς γίνεται μοχλός πίεσης στο τέλος .

Lucifer και Κλόι βασανίζονται κλασικά με τόσα θέματα και σχεδόν δεν τους βλέπουμε μαζί καθόλου . Ελάχιστες σκηνές να τους απολαύσουμε και συνήθως αμήχανες . Αυτό μέχρι τα 3 τελευταία επεισόδια .

Όταν ο θεός αποφασίσει ότι θα αποσυρθεί ξεκινά ενας αγώνας για την διαδοχή του . Ο Lucifer και ο αδερφός ο Μιχάηλ είναι εκείνοι που θα θελήσουν την θέση . BUT πριν φτάσουμε για τον διάδοχο του θρόνου ο θεός την ώρα που αποχαιρετά για να φύγει με την μητέρα τους (που επίσης γυρνάει για χάρη της απόσυρσης του) παραδέχεται απαλλαγμένος από την ευθύνη του θεού πως έκανε λάθος με τον Lucifer τόσα χρόνια . Του ζήτησε συγνώμη και του είπε πως είναι περήφανος για το ποιος έγινε ο γιος του . Συγκινητική στιγμή όπως καταλαβαίνετε μιας και αυτό αποζητούσε τόσους αιώνες από τον πατέρα του . Ο θεός λοιπόν φεύγει με την γυναίκα του για το δικό της σύμπαν μιας και εκείνη έζησε τόσους αιώνες στο δικό της .

Δεν ορίζει κανένα όμως διάδοχο και το αφήνει πάνω τους . Lucifer και Κλόι τα βρίσκουν αυτή την φορά για τα καλά και η Κλόι αποφασίζει να αφήσει την δουλειά της για να στηρίξει τον Lucifer, όπως και η ίδια της η μάνα της αποκάλυψε πως έκανε με τον πατέρα της . Εκείνος την στήριζε να γίνει σταρ και πάνω στην αλλαγή που θα τον στήριζε εκείνη με την δίκη του καριέρα εκείνος πέθανε . Αυτό ήταν μια αφύπνιση λοιπόν για την Κλόι .

Καθώς ετοιμάζουν αργά την διαδοχή του Lucifer ο θάνατος του Dan θα τους δώσει δύναμη να υπερβούν τον εαυτό τους. Ο Μιχάηλ ψάχνοντας την λεπίδα της Άζρεαλ πέφτει πάνω στον Dan και διατάζει να τον σκοτώσουν για να έχει τύψεις η Κλόι . Εκείνη τον είχε αφήσει να αναλάβει μόνος του μια υπόθεση , απλά δεν ήξερε ότι αυτή η υπόθεση είχε σχέση με τον Μιχάηλ . Έχοντας τύψεις λοιπόν η Κλόι θα πήγαινε στην κόλαση μετά τον θάνατο της και ο Lucifer θα θελήσει να την ακολουθήσει εκεί . Όποτε αυτόματα ο θρόνος θα έμενε στον Μιχάηλ .

Καθώς ετοιμάζουν την τελική μάχη για τον θρόνο ο Lucifer έχει ξεμείνει από αδέρφια να τον στηρίξουν . Έτσι όλοι ψάχνουν συμμάχους . Η Μάζικειν που έχει πραγματικά πληγωθεί από τον θάνατο του Dan αλλά και από την απόρριψη που έριξε νωρίτερα στην Εύα (η οποία γύρισε για εκείνη αλλά ως θνητή και όχι αθάνατη γιατί δεν ήθελε απλά να δεθεί μαζί της και να την χάσει) , οργανώνει μια ομάδα υποστήριξης για τον Lucifer ,με τι άλλο ? Μα δαίμονες φυσικά .

Η ελπίδα όλων εκτός της Μάζικειν είναι να μην πεθάνει κανείς . Θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τους σκοτωμούς . Η μάχη μεταξύ Lucifer και Μιχάηλ πραγματικά φοβερή . Στο πλευρό του η Κλόι εννοείται . Όταν το πράγμα στραβώσει η Κλόι θα πεθάνει και ο Lucifer φεύγει για τον παράδεισο να την φέρει πίσω . Όμως πριν φτάσω εκεί …. απίστευτη και συγκλονιστική η Μάζικειν που κατακλύζεται από τα συναίσθημα της και διατάζει μανιασμένη Queen Of Hell τους δαίμονες να επιτεθούν στους αγγέλους .

Ο Lucifer φτάνει στον παράδεισο και βλέπει την Κλόι με τον πατέρα της , της λέει πως εκείνη πρέπει να φύγει και να γυρίσει πίσω ενώ εκείνος βγάζει το μοναδικό πράγμα που τον κρατάει ζωντανό (έχει εξοριστεί από τον παράδεισο όποτε με το που “πατάει φτερό” εκεί πεθαίνει) , το δαχτυλίδι της Λίλιθ και το δίνει σε εκείνη για να γυρίσει πίσω στην γη . Πριν πεθάνει της λέει επιτέλους σ αγαπώ …….. 😭. Περιμέναμε τοοοοοοοσοοοοοοοοοοοοο για αυτό ……!!!.

Μόλις η Κλόι γυρίσει στην γη θα σπάσει στο ξύλο τον Μιχαήλ κρατώντας το κολιέ του Αμάναντιλ που της δίνει υπεράνθρωπη δύναμη και πάνω εκεί που πάει να τον σκοτώσει ο Lucifer εμφανίζεται ξανά στην γη και όλοι καταλαβαίνουν πως αυτός είναι ο θεός πλέον .

Λοιπόν θα πω την αλήθεια , τα πρώτα επεισόδια γενικά δεν είναι από τα καλύτερα μου γιατί μου φάνηκε πραγματικά προσπάθησαν να λύσουν πολλά θέματα σε λίγα μόνο επεισόδια και να τρέξουν την ιστορία για να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα 3 τελευταία .

Φυσικά το υπόλοιπο της σεζόν είχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση από πολλές απόψεις και πολύ έντονα τα 3 τελευταία επεισόδια . Θα μπορούσαν όμως να έχουν μοιράσει κάπως καλύτερα τα θέματα προς λύση σε μια ολόκληρη σεζόν . Γενικά όμως ένιωσα πολλές φορές ότι θέλω να κλάψω .