Ένας μακρινός πολιτισμός, άγνωστος στην Ελλάδα για τους περισσότερους, αποκαλύπτεται. Το νεανικό συγκρότημα «GongMyoung-» από τη Δημοκρατία της Κορέας, το πιο εμπνευσμένο σύνολο κρουστών στη χώρα του, με σημαντική παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή, έρχεται στο Μέγαρο στις 15 Οκτωβρίου (ώρα: 21.00) για μια μοναδική συναυλία- γνωριμία με τη σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής κορεατικής μουσικής.

Οι Gong Myoung- το όνομα των οποίων σημαίνει στην κορεατική γλώσσα, «αντήχηση»- έχουν χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικοί» και «αντισυμβατικοί» αναθεωρητές του μουσικού φολκλόρ της πατρίδας τους. Το στίγμα τους είναι ιδιαίτερο. Ξεχωρίζει χάρη στο ασυνήθιστο ηχόχρωμα διαφόρων οργάνων από μπαμπού που παίζουν τα μέλη του, αλλά και από άλλα ιδιόφωνα όργανα που κατασκευάζουν οι ίδιοι. Στόχος τους -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι -είναι να παντρέψουν τη σκέψη και το συναίσθημα αλλά και διαφορετικά είδη μουσικής, αγκαλιάζοντας το μουσικόφιλο κοινό πέρα από γεωγραφικά σύνορα και γλωσσικούς περιορισμούς.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1997 από μια ιδέα των Park Seung-Won (πνευστά, piri, κιθάρα), Song Kyong-Keun (πνευστά, daegum, sogum), Lim Yong-Ju (κρουστά, buk) και Kang Sun-Il (κρουστά, janggu). Οι «Γκονγκ Μιουνγκ» έχουν κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου συγκροτήματος στα Κορεατικά Εθνικά Βραβεία Κλασικής Μουσικής ΚBS (2007) και τους έχουν απονεμηθεί διακρίσεις από το νοτιοκορεατικό υπουργείο Πολιτισμού και την πόλη του Λος Άντζελες. Το φάσμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του συνόλου είναι ευρύ: ζωντανές παραστάσεις, δισκογραφία, μουσική για κινηματογράφο, θέατρο και θεάματα χορού, computer, media & video art.