Για δέκα ημέρες, από 9 ως 19 Οκτωβρίου, η ευρύτερη γειτονιά του κέντρου κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη ως τον σταθμό Λαρίσης, εκεί που οι δρόµοι έχουν γαλλικά ονόµατα, όπως Μάρνη, Φαβιέρου, Μαιζώνος, Β.Ουγκώ, Σατωβριάνδου, Βερανζέρου, ζωντανεύει με τις εκδηλώσεις του «Μικρού Παρισιού των Αθηνών».

Θέατρο, μουσική, χορός, δράσεις και θέατρο δρόμου, εικαστικά, ζωγραφική δρόμου, κινηματογράφος, μόδα, διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή πάνω από 500 καλλιτεχνών και δημιουργών θα λάβουν χώρα σε 30 δρόμους, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά καφενεία, σινεμά, περιέγραψε ο Μάριος Στρόφαλης, διευθυντής του φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» και επικεφαλής του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου που το διοργανώνει.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που κάνει την εμφάνισή του το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Πέρσι, ήταν αφιερωμένο στον Αλμπέρτ Καμύ και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Φέτος έχει τίτλο «Από την Μπελ Επόκ στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, 100 χρόνια μετά».

Στόχος του φεστιβάλ είναι να μπολιάσει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες και υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου συναντάται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών. «Θέλουμε να αναδείξουμε, να τονώσουμε την περιοχή και να γνωριστούμε μεταξύ μας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νατάσα Ηλιοπούλου, μέλος του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου.