Η Άντζελα Περιστέρη (Anxhela Peristeri) από την Κορυτσά θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Karma. Ο προπάππους της νεαρής τραγουδίστριας όπως έχει αποκαλύψει η ίδια ήταν Έλληνας ενώ η Άντζελα τονίζει πως είναι Αλβανίδα όπως και οι γονείς της.

Σε συνέντευξης στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του OPEN TV τον Απρίλιο η Άντζελα Περιστέρη ερωτήθηκε και για τυχόν φαινόμενα ρατσισμού που η ίδια αντιμετώπισε κατά την παραμονή της στην Ελλάδα και απάντησε: «Ελάχιστα, μου έχουν συμπεριφερθεί πάρα πολύ καλά. Πάρα πολύ λίγο στην αρχή που δεν ήξερα και καλά τη γλώσσα» και συμπλήρωσε σχολιάζοντας τους Αλβανούς καλλιτέχνες που κρύβουν την καταγωγή τους: «Εγώ που το έλεγα από την αρχή δεν είχα πρόβλημα με κανέναν».

Όπως επισημαίνει το himara.gr το 2018 σε μια συνέντευξή της στο αλβανικό κανάλι Top Channel η Άντζελα Περιστέρη αναφέρθηκε στα χρόνια που ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα και ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως θα είχε περισσότερες ευκαιρίες στην καριέρα της εάν έκρυβε την αλβανική της καταγωγή, με την ίδια να απαντάει κατηγορηματικά «Ναι». Στη συνέχεια μάλιστα αποκάλυψε πως έδειρε δύο Ελληνίδες επειδή έβριζαν την Αλβανία.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την πράξη της συμπλήρωσε πως το ξεκίνημα της στην Ελλάδα ήταν δύσκολο διότι αντιμετώπιζε προκατάληψη εξαιτίας της αλβανικής καταγωγής της με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να εκραγεί και να προβεί σε αυτή την ενέργεια. «Δεν λέω πως δεν το άξιζαν, αλλά δεν θεωρώ πως αντέδρασα σωστά».

Εσείς δέρνετε δυο-δυο τις κακές Ελληνίδες όπως η Άντζελα Περιστέρη; ή είσαστε τίποτα φλώροι;

Posted by Himara.gr on Tuesday, May 11, 2021