Δεν υπάρχει κακός στην ιστορία των ταινιών της Marvel που να μην προκαλεί ανατριχίλα στους θεατές. Το επαγγελματικό μακιγιάζ- καμουφλάζ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για την επιβλητικότητα της φιγούρας, κάνοντας τους ηθοποιούς πίσω από αυτό, να μην γίνονται καθόλου διακριτοί. Όταν οι μάσκες πέφτουν, ωστόσο, αποκαλύπτονται τα φυσικά χαρακστηριστικά τους, που κατά κοινή ομολογία είναι πιο γοητευτικά από ποτέ. Όπως και στις τρεις περιπτώσεις που ακολουθούν παρακάτω.

«Thanos»- Τζος Μπρόλιν

Αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο μισητές φιγούρες της Marvel είναι ο θεόρατος Τιτάνας Thanos με την χαρακτηριστική μοβ επιδερμίδα. Ο μοναδικός σκοπός του είναι να καταστρέψει το σύμπαν, κάτι που υποδηλώνει, άλλωστε, και το όνομά του το οποίο προέρχεται από την ελληνική λέξη «θάνατος». Ο ηθοποιός που κρύβεται πίσω από τον ρόλο του «Παράφρονα Τιτάνα», όπως αποκαλείται στην ταινία των Εκδικητών, είναι ο Τζος Μπρόλιν, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση οπτικά με τον κακό που ενσαρκώνει. Πρόκειται για έναν γοητευτικότατο πενηντάρη με όμορφα χαρακτηριστικά, που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ρομαντικές ταινίες ως αποτέλεσμα της θελκτικής εικόνας του.

«Kaecilius»- Μαντς Μίκελσεν

Ο Δανός ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός για τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σίριαλ που ενσάρκωνε τον θρυλικό Χάνιμπαλ Λέκτερ, το 2016 συμμετείχε σε δύο κινηματογραφικές υπερπαραγωγές κάνοντας τον κακό, τις «Doctor Strange» και «Rogue One: A Star Wars Story». Αν και η συμμετοχή του στη δεύτερη του επέτρεψε να δείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά του στο κοινό, η πρώτη ήταν εκείνη που τον «παραμόρφωσε» ώστε να φαίνεται κακός και εκδικητικός στο ρόλο του Kaecilius. Το μοβ και γκρίζο εφέ μάσκας σε όψη ρακούν για να δηλώσει την αφοσίωσή του στον Dormammu και τη σκοτεινή διάσταση υπομόνευσε αρκετά την φυσικά γοητευτική εμφάνιση του, η οποία ενισχύθηκε και από την ασημένια μακριά αλογοουρά που του πρόσθεσε αρκετά χρόνια στην ηλικία του. Ο 55χρονος ηθοποιός, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ρόλοι του είναι εκείνοι του κακού, αρχικά ήταν γυμναστής και χορευτής ενώ στην πραγματικότητα έχει επιλεγεί πολλές φορές ως μοντέλο για τις καμπάνιες διεθνούς οίκου μόδας.

«Nero»- Έρικ Μπάνα

Ο Αυστραλός ηθοποιός είναι πιθανότατα πιο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Μπρους Μπάνερ στην αποτυχημένη, κατά κοινή ομολογία, προσπάθεια του Ανγκ Λι να φέρει τον Hulk στη μεγάλη οθόνη. Λίγοι είναι εκείνοι, μάλιστα, που πίσω από τον ρόλο του Nero στο Σταρ Τρεκ του 2009 αναγνωρίζουν την εικόνα του Έρικ Μπάνα, με ορισμένους οπαδούς της σειράς και του σίκουελ ταινιών στη συνέχεια να πιστεύουν ότι ο Nero είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος κακός του Σταρ Τρεκ όλων των εποχών. Ο Μπάνα είχε δηλώσει στην Telegraph ότι αρχικά είχε «φρικάρει» όταν είδε για πρώτη φορά τον εαυτό του ως Nero, αλλά συνολικά ήταν μια αξιόλογη εμπειρία. «Ήταν πολύ διασκεδαστικό», είπε ο Μπάνα. «Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας θεωρούσα την εικόνα μου ως Nero πολύ φυσιολογική». Μια εικόνα που σίγουρα απέχει κατά πολύ από την εμφάνιση του «Έκτορα» από την ταινία Τροία.