Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο κλιπ από τον μόλις 21 ετών queer ράπερ Lil Nas X για το τραγούδι του με τίτλο «Montero (Call Me By Your Name)». Το βίντεο ξεκινά με εικόνες από τον κήπο της Εδέμ, για να ακολουθήσει η κάθοδος στην Κόλαση μέσω ενός στύλου για στριπτίζ και ακολουθεί ένα αισθησιακό στριπτίζ στον Σατανά!

Στις εικόνες εμφανίζεται και ένα δέντρο, όπου είναι χαραγμένη η φράση στα αρχαία ελληνικά από το Συμπόσιο του Πλάτωνα: «ἐπειδὴ οὖν ἡ φύσις δίχα ἐτμήθη, ποθοῦν ἕκαστον τὸ ἥμισυ» (επειδή η φύση χωρίστηκε τα δυο, αναζητεί το κάθε κομμάτι το άλλο του μισό).

Η φράση αναφέρεται σε μια εξήγηση του έρωτα, σύμφωνα με την οποία «η αγάπη πηγάζει από το γεγονός ότι κάποτε οι άνθρωποι είχαν δίπλα σώματα με δυο πρόσωπα και αντί για δυο φύλα υπήρχαν τρία: οι άντρες, οι γυναίκες και το ανδρόγυνο, όπου είχαν σώμα άντρα αλλά και γυναίκας. Οι άντρες είχαν ως προέλευση τον ήλιο, οι γυναίκες την γη ενώ οι ανδρόγυνοι την σελήνη. Αυτοί οι άνθρωποι λόγο της μεγάλης τους δύναμης προσπάθησαν να κατακτήσουν τον Όλυμπο αλλά και τους ίδιους τους θεούς. Ο Δίας αρχικά σκέφτηκε να τους κατακεραυνώσει όμως δεν ήθελε να χάσουν οι θεοί τις θυσίες που τους έκαναν, άρα αποφάσισε να τους τεμαχίσει στα δυο με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα δυο σώματα. Από τότε οι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό ή ουσιαστικά το ταίρι τους», σύμφωνα με τη Wikipedia.

Για το περιοδικό Rolling Stones, το βίντεο κλιπ είναι γεμάτο με συμβολισμούς: Όπως το έθεσε και ο Lil Nas X σε ένα δελτίο Τύπου, αποτελεί ένα νεύμα προς τους ομοφοβικούς που κατηγορούν τους ομοφυλόφιλους ότι θα πάνε στην κόλαση. Αποτελεί και ένα μήνυμα σε εκείνους από την άκρα δεξιά που κατηγόρησαν τον ράπερ το 2019 για σατανισμό.

Το βίντεο κλείνει με τον ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Montero Lamar Hill να κλέβει τα κέρατα του Σατανά και να τα βάζει στο κεφάλι του.

Η κυκλοφορία του βίντεο ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του ράπερ με τη MSCHF, για τα αμφιλεγόμενα παπούτσια που κυκλοφόρησε και περιέχουν σταγόνα ανθρώπινου αίματος στις σόλες τους, σύμφωνα με τη NY Post. Η Nike προχώρησε στη μήνυση επειδή τα παπούτσια βασίζονται σε ένα δικό της ζευγάρι, τα Nike Air Max 97, και ο κολοσσός δεν έδωσε ποτέ άδεια στη MSCHF για τη χρήση τους.

Όπως σημειώνει η New York Post, το βίντεο κυκλοφόρησε επίσης την ίδια περίοδο με τη δημοσίευση μιας ανοιχτής επιστολής του Lil Nas X που απευθύνεται προς τον 14χρονο εαυτό του.

«Έγραψα ένα κομμάτι με το όνομά σου μέσα σ’ αυτό», ξεκινά. «Ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μην κάνουμε ποτέ δημόσιο coming out, ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μη γίνουμε ποτέ “αυτό” το είδος γκέι ανθρώπου, ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να πεθάνουμε με το μυστικό, αλλά αυτό θα ανοίξει δρόμους και για άλλα queer άτομα που θέλουν απλώς να υπάρχουν», σημειώνει.

Στην επιστολή, ενθαρρύνει ακόμη τα νεαρά queer άτομα «να προωθήσουν την ατζέντα» της αγάπης για τον εαυτό τους και του σεβασμού των επιλογών του καθενός, χωρίς οι άλλοι να «ανακατεύονται στις ζωές τους».