Tο Murder Among the Mormons είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, στο οποία θα ρίξουμε μια ολοκληρωμένη ματιά σε ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στη θρησκευτική κοινότητα των Μορμόνων και στο μυαλό του μεγαλοφυούς εγκληματία που το σχεδίασε.

Τα τρία κεφάλαια της σειράς αυτής όπωε σημειώνει το Lordoftheseries,gr θα μας μεταφέρουν τι συνέβη στο Salt Lake City το 1985, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι με βομβιστικές επιθέσεις. Οι δολοφονίες αυτές σοκάρουν ακόμα περισσότερο την κοινότητα, όταν στο όχημα του τρίτου θύματος, ενός διακεκριμένου συλλέκτη σπάνιων εγγράφων, εντοπίζονται κατεστραμμένες πολύτιμες επιστολές και ημερολόγια των πρώτων μορμόνων.

Μεταξύ τους βρίσκεται και η περίφημη επιστολή της Λευκής Σαλαμάνδρας, το περιεχόμενο της οποίας απείλησε να τινάξει στον αέρα τα ίδια τα θεμέλια του μορμονισμού. Ενώ εκείνος παλεύει για τη ζωή του, οι ερευνητές αγωνίζονται να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Ο Tyler Measom (An Honest Liar) και ο Jared Hess (Napoleon Dynamite) έχουν σκηνοθετήσει τα επεισόδια ενώ την παραγωγή ανέλαβε το BBC Studios Production.Η πρεμιέρα της σειράς ντοκιμαντέρ είναι στις 3 Μαρτίου.