Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου. Ωστόσο, το ταλέντο του στη συγγραφή δεν το περιορίζει μόνο στο να προωθεί τον εαυτό του.

Μια ομάδα από εκκολαπτόμενους συγγραφείς πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με κάποια βοήθεια από τον πιο διάσημο συγγραφέα του Μέιν. Το Ίδρυμα Στίβεν Κινγκ κάλυψε το κόστος ύψους 6.500 δολαρίων, έκδοσης ενός χειρόγραφου 290 σελίδων μαθητών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Μελετών Συγγραφέων του Farwell Elementary School, δημοτικού σχολείου στο Λιούιστον, του Μέιν.

Οι μαθητές διάβασαν το βιβλίο «Fletcher McKenzie and the Passage to Whole», μια ιστορία για ένα αγόρι από το Μέιν (τον Φλέτσερ ΜακΚένζι, γνωστό ως Αμερικανό Χάρι Πότερ) του συγγραφέα Γκάρι Σάβατζ και στη συνέχεια το αναδιατύπωσαν για να αντανακλά τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διευθύντρια του σχολείου, Αμάντα Γουίσλοου, δήλωσε ότι είναι περήφανη για το επίτευγμα των μαθητών και ευχαρίστησε τον Σάβατζ, ο οποίος συμβούλευε τα παιδιά, καθώς και τη βιβλιοθηκονόμο Κάθι Μάρτιν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τοπικές οργανώσεις έκαναν επίσης δωρεές για την ενίσχυση του προγράμματος Μελέτης Συγγραφέων.

TAGS