Ο Bela Lugosi, ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του τρόμου, είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 100 ταινίες, αλλά για εκατομμύρια ακροατές ανά τον κόσμο, θα συνδεόταν για πάντα με έναν ρόλο: αυτόν του αιμοδιψούς αριστοκράτη της Τρανσυλβανίας, Κόμη Δράκουλα.

Η μακάβρια εμφάνισή του στην ταινία, η εντυπωσιακή θεατρική παράσταση και η έντονη ουγγρική προφορά τον μετέτρεψαν στην επιτομή του γοτθικού τρόμου. Η θρυλική ενσάρκωση του Κόμη Δράκουλα σηματοδότησε την καριέρα του Lugosi, δίνοντάς του ευρεία αναγνώριση στην ηλικία των 48 ετών, αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι. Γεννημένος το 1882 στο Lugos, στην Ουγγαρία, κατά διαβολική σύμπτωση η πατρίδα του δεν ήταν και πολύ μακριά από την Τρανσυλβανία.

Αν και ο Lugosi δεν ήταν στις επιλογές της Universal Studios για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεταφοράς του βιβλίου του Bram Stoker στη μεγάλη οθόνη -παρόλο που ο ίδιος ενσάρκωνε τον Δράκουλα με πολλή μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ- ο ηθοποιός κατάφερε να πείσει τον σκηνοθέτη και να πάρει τον πολυπόθητο ρόλο. Λίγο μετά την κυκλοφορία της ταινίας δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος και ο Lugosi αποκαλούνταν ως «ο βασιλιάς του τρόμου», ενώ ο τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε ως «σκοτεινό μυστηριώδη Ευρωπαίο».

Αυτός ο θρυλικός ρόλος που για πρώτη φορά ενσάρκωσε το 1931 θα τον συνόδευε και μετά θάνατον, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Πεθαίνοντας ξαφνικά από καρδιακή προσβολή στις 16 Αυγούστου του 1956 στο διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 73 ετών, θάφτηκε στο νεκροταφείο του Τιμίου Σταυρού στο Κάλβερ Σίτι στην Καλιφόρνια, φορώντας ένα αντίγραφο της κάπας του Κόμη Δράκουλα.

Αντιθέτως με την κοινή γνώμη που υποστηρίζει ότι αποτελούσε επιθυμία του ίδιου να θαφτεί με κάποιο από τα κοστούμια του Δράκουλα, ο γιος του Μπέλα έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένως ότι αυτός και η μητέρα του, Λίλιαν, έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση, αλλά πίστευαν ότι αυτό θα ήθελε και ο πατέρας του.