Περί ορέξεως… σπανακόπιτα. Και μάλιστα, άκρως «μαμαδίστικη» και παραδοσιακή. Η ουσία είναι πως η πασίγνωστη κωμωδία «Γάμος α λα ελληνικά» (2002) της Ελληνοαμερικανίδας Νία Βαρντάλος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εισπρακτικά ρομαντικών κομεντί του 21ου αιώνα (368,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως), ενώ, ακόμη πιο σημαντικό, μνημονεύεται σταθερά ως ένα από τα πιο κερδοφόρα φιλμ όλων των εποχών με απόδοση 6150% (!) σε σχέση με τον πενιχρό (μόλις 5,5 εκατομμύρια δολάρια) προϋπολογισμό του.

Χώρια που ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας, «My Big Fat Greek Wedding», έχει εμπνεύσει από επεισόδιο των Simpsons, μέχρι βρετανικό ντοκιμαντέρ… Κατόπιν αυτών, καιρό τώρα, η Νία συζητάει την πιθανή επιστροφή της εξωφρενικής ελληνοαμερικανικής οικογένειας Πορτοκάλος στο πανί για το αναπόφευκτο σίκουελ.

Ε, ήγγικεν η ώρα. Με παραγωγούς, και πάλι, τη Ρίτα Ουίλσον και τον Τομ Χανκς, και σεναριογράφο και πρωταγωνίστρια τη Βαρντάλος ξανά, η συνέχεια του «Γάμου» μόλις μπήκε σε τροχιά υλοποίησης. Και ο Τζον Κόρμπετ –που υποδυόταν τον βέρο Αμερικανό που μπαίνει δια του υμέναιου στη φωνακλάδικη ελληνική οικογένεια του Σικάγο– έχει επίσης συμφωνήσει για το σίκουελ. Για το οποίο το μόνο που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε είναι πως θα περιστρέφεται γύρω από ένα οικογενειακό μυστικό το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια –και ακολουθεί ακόμη ένας big fat Greek wedding.

Αναφερόμενη στην απόφασή της να επιστρέψει στον «Γάμο» μια ντουζίνα χρόνια μετά το αρχικό σουξέ, η Βαρντάλος –που εσχάτως γνωρίζει επιτυχία με το βιβλίο της «Μαμά στιγμής»– είπε: «Τώρα που βιώνω τη μητρότητα, είμαι έτοιμη να γράψω το επόμενο κεφάλαιο της “οικογενειακής” μου ιστορίας. Φυσικά, κάποιοι μπουχτισμένοι άνθρωποι του Τύπου θα πουν ότι ξέμεινα από λεφτά, ή ότι απλώς θέλω να ξαναφιλήσω τον Τζον Κόρμπετ. Ένα από αυτά, αληθεύει».

Πηγή: tospirto.net