Ταξίδια στο χρόνο, έρωτας και ρομάντζο, κουστούμια και σκηνές μάχης. Ναι, μόλις σας περιγράψαμε σε λίγα λόγια του Outlander. Επειδή όμως αρκετοί από εμάς θα θέλαμε να δούμε και άλλες αντίστοιχες σειρές, σας ετοιμάσαμε μια λίστα με πέντε από αυτές.

Όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr άλλες σειρές συνδυάζουν μερικά στοιχεία του Outlander, άλλες λιγότερα, σημασία έχει όμως πως αν κάποιος αγάπησε τη σειρά, αξίζει να τσεκάρει και τις παρακάτω. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν και ορισμένες bonus επιλογές:

Poldark

Ο Ross Poldark επιστρέφει στην πατρίδα του μετά τη συμμετοχή του στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, για να ανακαλύψει πως ο πατέρας του είναι νεκρός και η κοπέλα που αγαπούσε έχει αρραβωνιαστεί με τον ξάδερφο του. Όσο προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, μία νέα γυναίκα μπαίνει στη ζωή του.

Πρόκειται για μία σειρά παραγωγής BBC και PBS, με τον Aidan Turner (τριλογία Hobbit) στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Συνολικά διαθέτει πέντε σεζόν και 48 επεισόδια ενώ πλέον έχει ολοκληρωθεί. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν στο ERTflix.

Ομοιότητες: Παρόμοια χρονική περίοδος με το Outlander και μπόλικο ρομάντζο από το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Black Sails

Το Black Sails διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με τον διαβόητο πειρατή της εποχής, Captain Flint και τους συνοδοιπόρους του, να διώκονται από την Βρετανική Αυτοκρατορία και να της κηρύσσουν πόλεμο. Μάχονται για να προστατέψουν τη νήσο New Providence, ένα τόπο που κυριαρχεί η εγκληματικότητα, η πορνεία και ο τυχοδιωκτισμός.

Το show έχει συνολικά τέσσερις σεζόν και 38 επεισόδια και στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Toby Stephens (Die Another Day). Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Netflix.

Ομοιότητες: Βία, σεξ και θαλάσσιες περιπέτειες κυριαρχούν και εδώ, όπως και στο Outlander. Όποιος αγάπησε τη 3η σεζόν του Outlander, που είχε μπόλικη πειρατεία, τότε το Black Sails είναι η σειρά του.

Victoria

Η σειρά εστιάζει στη ζωή της Βασίλισσας Βικτώριας, από την στέψη της στο θρόνο στην ηλικία των 18 ετών έως τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο.

Το show του PBS έχει τρεις σεζόν και 28 επεισόδια, με τη συνέχεια της να αναμένεται. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Jenna Coleman (Captain America: The First Avenger) ενώ μπορείτε να δείτε τη σειρά στο ERTflix.

Ομοιότητες: Η σειρά διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά απ ‘ότι το Outlander, ενώ είναι γνωστή για τις ρομαντικές της στιγμές και για τα εξαιρετικά της κουστούμια.

Timeless

Μια τριάδα ανθρώπων ταξιδεύει στο χρόνο για να μονομαχήσει με άγνωστος κακοποιούς και να προστατέψει την ιστορία, όπως εμείς τη γνωρίζουμε.

Η σειρά του NBC ολοκληρώθηκε μετά από τρεις σεζόν και 28 επεισόδια. Η Abigail Spencer (Mad Men) πρωταγωνιστεί ενώ τη σειρά υπογράφουν ο δημιουργός του Supernatural, Eric Kripke, και ο δημιουργός του The Shield, Shawn Ryan. Το Timeless είναι διαθέσιμο για streaming στο Netflix.

Ομοιότητες: Αν οι επισκέψεις σε ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας και η προσπάθεια αλλαγής τους, όπως συνέβη με το Outlander, σας αρέσουν, τότε το Timeless είναι μια πολύ καλή επιλογή.

The Last Kingdom

Την ώρα που ο Αλφρέδος ο Μέγας υπεραμύνεται του Βασιλείου του από τους Σκανδιναβούς εισβολείς, ο Uhtred, ένας γεννημένος Σάξονας αλλά μεγαλωμένος ως Viking στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα πατρογονικά του δικαιώματα θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις. Θα επιλέξει την πλευρά των Σαξώνων ή των Vikings;

Η σειρά παραγωγής BBC βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μάλιστα βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων από τον Bernard Cornwell. Συνολικά, έχουν προβληθεί τέσσερις σεζόν και 36 επεισόδια, ενώ αναμένεται και 5η. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Alexander Dreymon (American Horror Story). Οι τρεις σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμες και στο Netflix.

Ομοιότητες: Όποιος θέλει να δει μάχες σαν αυτές του Outlander (που δεν ήταν και πολλές, η αλήθεια είναι) το Last Kingdom είναι μία αξιόλογη επιλογή. Επίσης, ο βίαιος και ωμός τόνος κυριαρχεί και εδώ.