Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας κρύβει μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψετε.

Αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, αγαπάτε ιδιαιτέρως το brunch ή θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με νόστιμα συνοδευτικά τότε στα στέκια που ακολουθούν υπό το «βλέμμα» της Ακρόπολης, θα βρείτε όλα όσα αναζητάτε.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Bel Paese

Αυθεντική ιταλική τρατορία σε ένα μικρό δρομάκι δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης (Αθανασίου Διάκου 6). Οι οικείες και ζεστές γεύσεις από τα οικογενειακά τραπέζια κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας του Andrea Rizzo, ιδιοκτήτη και σεφ της τρατορίας, αντανακλώνται αυτούσιες, γνήσιες και απλές στο μενού του εστιατορίου του. Αυθεντική ιταλική πίτσα, χειροποίητα ζυμαρικά και μια ευρεία γκάμα σε ορεκτικά και σαλάτες συστήνουν με τον πιο αυθεντικό και απολαυστικό τρόπο στην κουζίνα της γείτονας χώρας.

Gargaretta

Ένα υπέροχο all day- bistro στη γειτονιά της Ακρόπολης, που οφείλει την ονομασία του στην παλαιότερη συνοικία στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης που άλλοτε ονομαζόταν Γαργαρέττα. Εδώ, πρωταγωνιστούν οι μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις.

Από το μενού δεν λείπει το πρωινό και το brunch, ο ποιοτικός καφές και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, καθώς και οι ποιοτικές γευστικές προτάσεις βασισμένες σε κλασικές συνταγές και παρασκευασμένες με ελληνικά προϊόντα.