Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε προσεγμένα και πολύ περιποιημένα στέκια, που δίνουν έμφαση τόσο στη γεύση, όσο και στην αισθητική.

Με κοινό παρονομαστή την βάση που δίνεται στην ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις της, τα μεζεδάκια που θα δοκιμάσετε σε αυτά θα θυμίσουν, γευστικά, κάτι από τα παλιά, ιδωμένα, ωστόσο, στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους.

Ergon House

Η αρχή της επιτυχημένης πορείας του Ergon έγινε στη Θεσσαλονίκη, για να εξαπλωθεί το επιτυχημένο concept του αργότερα τόσο σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

Η κουζίνα του μεζεδοπωλείου και deli ταυτόχρονα, στο κτίριο επί της Μητροπόλεως (νο 23), εστιάζει στις ελληνικές γεύσεις, όπου παραδοσιακά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας έχουν την τιμητική τους και μετατρέπονται σε εμπνευσμένα, μοντέρνα μεζεδάκια.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του σερβίρει αυθεντικούς παραδοσιακούς αλλά και πιο εκσυγχρονισμένους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46) σερβίρει ενδιαφέροντες, νόστιμους και λίγο «πειραγμένους» μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 15) στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΗ υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού. Ένα σύγχρονο αστικό καφενείο, που αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες.

Εμπνευσμένοι μεζέδες και παραδοσιακά εδέσματα, πιάτα to share και ορεκτικά που θα μπορεί να επιλέξει κανείς από έναν πληθωρικό δίσκο, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που δεσπόζουν στην κάρτα, στην οποία πρωταγωνιστούν η έμπνευση του καταξιωμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και η αγάπη για την αυθεντικότητα.

Προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, ποιοτικά spirits και η θρυλική πλέον έμπνευση της ομάδας των Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios στα cocktails συνθέτουν ένα μοναδικό μενού που θα πλαισιώσει ιδανικά τις γευστικές προτάσεις.