Τα πασίγνωστα βραβεία Emmy τα οποία αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε στην τηλεόραση φέτος είχε αρκετές ιδιαιτερότητες. Όπως σωστά τα χαρακτήρισε ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ τα βραβεία ήταν «PandEmmy». Λόγω της απουσίας κοινού και της εξ αποστάσεως ανάδειξης των νικητών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η χθεσινή απονομή των βραβείων Emmy θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως βραδιά του HBO καθώς το γνωστό αμερικανικό δίκτυο σάρωσε με 30 βραβεία ξεπερνώντας το Netflix με 21.

Η μεγάλη βραδιά έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας αλλά και της έκρυθμης κατάστασης στις ΗΠΑ μετά τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας και δολοφονιών αφροαμερικανών. Τα βραβεία όμως δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με άλλες χρονιές καθώς τα είχαν όλα. Και πολιτικά μηνύματα, μίνι reunion από τα Φιλαράκια, άποψη από τα σπίτια των διάσημων ηθοποιών αλλά και… τεστ κορονοϊού.

Τον «χορό» των πολιτικών σχολίων άνοιξε ο διάσημος κωμικός Τζίμι Κίμελ, παρουσιαστής της βραδιάς, ο οποίος μετά τα εισαγωγικά του σχόλια για τη φετινή απονομή… PandEmmy («Μπορεί να μοιάζουν τώρα ως κάτι περιττό και ανούσιο, όμως χρειαζόμαστε διασκέδαση») και, αναφερόμενος στην φετινή απουσία κοινού, πέταξε την… μπηχτή του στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Φυσικά και είμαι μόνος μου εδώ. Φυσικά και δεν έχουμε κοινό. Δεν είμαστε σε συγκέντρωση MAGA (σ.σ. το σλόγκαν στις συγκεντρώσεις του Τραμπ «Make America Great Again»), εδώ είναι τα Emmy!».

Μεταξύ των άλλων πολιτικο-κοινωνικών «δηλώσεων» της βραδιάς ξεχωρίζουν η εμφάνιση της Ρετζίνα Κινγκ με t-shirt που έφερε το πρόσωπο της αδικοχαμένης Μπριόνα Τέιλορ, με το σύνθημα «Say Her Name». Η σταρ που βραβεύτηκε με το βραβείο A’ Γυναικείου Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν και αποχαιρέτισε στην ομιλία της την εμβληματική δικαστίνα Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η ηθοποιός Τρέισι Έλις Ρος, παρουσιάζοντας το βραβείο για το Καλύτερο Σενάριο κωμικής σειράς μίλησε για τον διχασμό που επικρατεί σήμερα στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε στρατόπεδα.

Η Ούζο Αντούμπα (διάσημη στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο της «Crazy Eyes» Σουζάν στο «Orange is the new black») εμφανίστηκε επίσης με μπλουζάκι που έφερε το όνομα της Μπριόνα Τέιλορ, στέλνοντας το δικό της διακριτικό μήνυμα. Τέλος, ο δημιουργός του Succession, στην δική του παράξενη ομιλία που απηύθυνε… «μη ευχαριστώ», επέκρινε σφοδρά τον Ντόναλντ Τραμπ για την απόκρισή του στην πανδημία, την οποία χαρακτήρισε ελλιπή και ασυντόνιστη, αλλά και τους μεγιστάνες του media που βοηθούν τόσο τους ισχυρούς. Προτροπή στους Αμερικανούς για να μιλήσουν με την ψήφο τους απηύθυνε και o Ru Paul, με το Drag Race του να βραβεύεται για μία ακόμη χρονιά.

Οι σειρές «Succesion» (ΗΒΟ), «Watchmen» (HBO) και «Schitt’s Creek» (Pop TV) «μάζεψαν» τα περισσότερα αγαλματάκια στην χθεσινή απονομή. Ειδικότερα, στην κατηγορία των δραματικών σειρών το «Succession» κυριάρχησε με 4 από τα 7 βραβεία, στην κατηγορία των μίνι σειρών το «Watchmen» κατέκτησε 11 νίκες ενώ η τελευταία σεζόν του «Schitt’s Creek» αναδείχτηκε θριαμβεύτρια στην κωμωδία, με 9 αγαλματάκια.

«Το περιεχόμενο της HBO το βρίσκουμε αποκλειστικά μόνο στο VODAFONE TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα»

Ανάμεσα στα άλλα στιγμιότυπα της βραδιάς που ξεχώρισαν ήταν η στιγμή που η Τζένιφερ Άνιστον έσβησε μια φωτιά και… «έσωσε τα Emmy», το live τεστ κορωνοϊού που έκανε ο Τζέισον Σουντέικις, αλλά και οι ενδιαφέρουσες συνδέσεις με σελέμπριτις που δέχτηκαν για πρώτη φορά το βραβείο τους από το σπίτι, με casual ή επίσημες εμφανίσεις, περιτριγυρισμένοι από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.